Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

18 Temmuz 2009 Cumartesi

ÇİÇEKLİ AYNA

















Kızım bir top kâğıt vermişti, işime yarar diye.Burada güzel peçete veya dekupaj kağıdı bulmak mümkün değil.Kâğıdı inceledim, tek kat peçete gibi ama çok sağlam.Çiçeklerini kabartabilirim diye düşündüm.Formika kaplı bir parça ayna kestirmiştim.Boya tutacak gibi değildi.Allahtan rengi çok açıktı.Yoksa beyaza boyanmadan dekupaj güzel olmuyor.Yine de bittikten sonra birkaç fırça darbesi ile beyaz çiçekleri ve yeşil dalları canlandırmam gerekti.
Kâğıdı dekupaj tutkalı ile ahşaba yapıştırdım.Fazlalıkları kesip içine katladım. Başka bir parça kâğıttan çiçekleri kesip, 2-3 mm kalınlığında açtığım, havada kuruyan hamura yine tutkal ile yapıştırdım.Çiçeklerin kenarlarından kretuarla hamuru kestim.Yine ayni tutkalla aynanın üzerine parçaları yapıştırdım.Rötuş yapıp yine bütün yüzeyi tutkalladım.Kuruyunca iki kat su bazlı parlak vernik sürdüm.Ece Aymer'e saygılarımla...

13 yorum:

  1. nefisss görünüyor
    ellerinize, yüreğinize sağlık.
    <:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Bakıyorum benim blogu alt üst ediyorsun:)))

    YanıtlaSil
  3. Sergun: müthiş olmuş ellerinizze sağlık. özellikle boyutlu olanı ve tekniği çok hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
  4. süper olmuş.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. nedret inanılmazsın,çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. buldum seni nedret abla!!! :)
    ben 2 ay kadar ara verdim blog yazmaya. o arada sen 10marifet'ten ayrılmışsın. seni bulamıyordum ve üzülmüştüm ama şimdi bulduuum:)

    yaptığın aynaya bayıldım harika bir iş çıkarmışsın ellerine sağlık.
    artık takipçinim öpücükler:)

    YanıtlaSil
  8. 10marifeti bıraktım ama orada edindiğim arkadaşlarımı bırakmadım.Hele seni hiç bırakmadım.Ben seni izliyordum zaten:)))

    YanıtlaSil
  9. Demiştim nedret hanım
    sevdiğim blogları incelerim
    hele el sanatarı ise...
    >:))

    YanıtlaSil
  10. Yaşasın Nedret Hanım bu ayda sizi izleyeceğiz demekki yanlız telefonunuzu koysunlar mutlaka benimkini unutmuşlar.Bayıldım aynaya bende sizi izlemedeyim sevgili arkadaşım
    Esra

    YanıtlaSil
  11. Ben de telefon filan vermedim.Siparişler için lâzım olur diye mi söylüyorsunuz?Ayna yeğenimin yeni evine hediye oldu.Teşekkürler izlediğiniz için.

    YanıtlaSil
  12. Bu ayna muhteşem daha önce de yorum yazdım diye hatırladım ama sanırım bir terslik oldu göremedim şimdi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Bu harika bir ayna olmuş ellerine sağlık :) Cıvıl cıvıl çok neşeli olmuş.. Yeğenin güle güle kullansın Nedret Ablacım.. Ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil