Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

12 Temmuz 2009 Pazar

PAZAR FİLESİ

















Kullanmadığım eşyaların durduğu çekmeceden, varlığını çoktan unuttuğum bir pazar filesi çıktı. Annemden mi, teyzemden mi geldi bilmiyorum. Nasıl yapılmış diye merak ettim.İnceleyince gayet kolay olduğunu gördüm.Canlı renklerle örülürse çok hoş olabilir.

Naylon iplikle düz zincir çekerek, 5er, 6şar sıra da bir renk değiştirerek yaklaşık 1m. eninde ve 1m. boyunda file örgü örülmüş.Enlemesine ikiye katlanıp, alt ve üst kenarları yine zincirle birleştirilmiş. Sol açıklık ağız kısmı olmuş. Ağız kısmında dört bölüm halinde , filenin rengine uyacak şekide uzun zincirler çekilmiş.Öndekiler ikiye,arkaya denk gelenler ikiye ayrılarak bir araya toplanmış.Uygun uzunlukta ayarlanıp halkanın içinden geçirilip geriye yatırılarak kurşun kapatma ile sıkıca kapatılmış.Sonra ön ve arka ayarlanıp ayakkabı bağcığı cinsinden bir iple sap yapılmış.

3 yorum:

  1. Biraz önce upuzun bir yorum yazdım Nedretcim ama gitmedi:( inşallah bu gider.Bir ara file yapmaya takmıştım,balıkçılardan ağ örmeyi bile öğrendim.ama ağız kısmını hayalimde kalan kadar güzel yapmayı beceremeyince küstüm,bıraktım.Sonra birisi her yerde satılıyor deyince,iyice hevesim kaçtı.Hoş ben hala rastlayamadım.Çok severim fileyi:)Belki bir gün böylesini denerim canımcım.

    YanıtlaSil
  2. Ya sorma gogle a ''pazar filesi'' yazdım.Ooo bir sürü güzel file çıktı.Azar azar naylon ipler kalıyor püsküllerden.Ara sıra irice tığla birleştirmeli renk renk.Makara azaldıkça atacağına hemencecik örüp bırakacaksın.Bittiği zaman bitsin.Acelesi mi var?

    YanıtlaSil