Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

8 Ağustos 2009 Cumartesi

KARTPOSTALLAR

Rita Hayworth http://www.sinemalar.com/sanatci/34078/Rita-Hayworth/

Lana Turner http://www.imdb.com/name/nm0001805/

Bu ara sadece kızımla ilgilenmek üzere yeni üretimlere ara veriyorum.Blogumu hareketsiz bırakmamak için, sizleri hergün başka bir güzel hanımla başbaşa bırakacağım.Ailesi ile ilgili bir hazîne bulmuştu Kapkara camdan kelebek arkadaşımız, onunkiler kadar değerli ve anlamlı değil tabii ama ben de bu kartpostalları hazîne olarak görüyorum.1950 li yıllarda satın alınıp biriktirilmişler.Sadece bir tanesinin arkasında tarih yazıyordu.Oradan hükmettim.Bana teyzemden kaldılar.Canı isteyen internetten bol bol bu resimlerden bulabilir ama bunlarla ayni olmaz sanırım.Vaktim olsaydı bu aktristlerin bu pozlarının olduğu filmleri
araştırıp yazmak isterdim.Bazılarını ben de tanımıyorum ve fotoğrafların çoğu da stüdyo çekimi zaten.Tanıdıklarınızın isimlerini lütfen yorumlara yazınız.

11 yorum:

  1. Bu hanımların bambaşka bir zarafeti ve güzelliği var.Galiba fotoğraf, Greta Garbo'ya ait,ne kadar hoş.Bugün geldim Nedretcim ve gelir gelmez blogunu didikledim :))Gene harikalar yaratmışsın,ellerine sağlık canım.Kızının günleri azalıyor değilmi?Ne mutlu sana:))Ben de seviniyor,gururlanıyorum,öp onu benim için olur mu?

    YanıtlaSil
  2. Olá! Conheci seu cantinho e é tudo de bom! Lindo, criativo!...
    Amei mesmo!!!
    Parabéns pelo seu trabalho!
    Se puder, dê uma espiadinha no meu:
    magiadaines.blogspot.com
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  3. Garbo olmadığını biliyorum. Aktristi tanıyorum ama adını hatırlayamadım.Bulunca yazacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiin.İyi yaptın.Bu hanım Hedy Lamarr.Resmin üzerinde de öyle yazıyor.Görmüşüzdür filmlerini de hafıza hafıza değil ki hatırlayayım.
    Bir de Portekizce bilen varsa bir el atıversin.Ne diyor bu misafirim???

    YanıtlaSil
  5. Siz de hoşgeldiniz bloguma sevgili Asortik krep.

    YanıtlaSil
  6. Resmin üzerine bakmak hiç aklıma gelmedi :)Google dan şöyle baktım ve bulamadım ilk bakışta..Çok severim aslında kendisini..
    Hoşbulduk.. :)

    YanıtlaSil
  7. amin arkadaşım amin,duyarlılığından dolayı teşekkür ederim,ama bu gibi durumlarda ben şunu öğrendim üzüntü ve kederin bi getirisi olmuyor dahada fazla bizden alıp götürüyor maalesef :(
    olumlu umutlu ve pozitif olmak herşeyin üstesinden geliyo :)gördüğün gibi kardeşim aslanlar gibi ayakta ve hepte öyle dimdik ayakta duracak rabbimin izniyle ...
    mutlu pazarlar dilerim sevgili arkadaşıma :))

    YanıtlaSil
  8. Kartpostallar beni çocukluğuma götürdü.Babacığımın dergileri vardı,20 asır adında.renkli kapaklı...herbirinin kapağında bu zarif aktristler...bayılırdım onlara bakmaya,okumaya..tam bir nostalji oldu benim için.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba! Onun köşesinde bir araya geldi ve iyi! Güzel, yaratıcı ...
    Loved it!
    Tebrikler, çalışma için!
    Eğer buraya bir göz atın benim:
    magiadaines.blogspot.com
    Beijinhos Kinder.
    Itabira - Brezilya

    Sevgili nedret hanımcım,
    "google" dan tercüme edince aynen bu açıklama çıktı. ben de aynen iletiyorum.

    bu arada kartpostallar benide aldı
    götürdü bir bilsen nerelere :))
    anımsattığın için teşekkürler.
    şimdiki gençlik !!! görsun aslında
    estetik, botoks... ne menem güzellikleri alıp götürüyor.
    şimdi var mı bu güzellikte hatun
    (bizden başka :))) )

    YanıtlaSil
  10. Sağol hayatıım.İyi birşey yazmıştır da ne yazmıştır merak etmiştim.Sana katılıyorum şimdiki güzeller bizimle yarışamaz.Hele benimle hiç:)))

    YanıtlaSil