Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

ÖNCESİ-SONRASI




Çaydanlık, tencere yakmakta üstüme yoktur.İddialıyım bu konuda.Çoğunuzdan yaşlı olan çaydanlığımı kaç kere yaktığımı unuttum artık.Tabanını bile düşürmeyi başardım.Amaa çelik eşyalarımı artık rahat rahat yakıyorum.Üzülmüyorum.Çünkü benden beter yakıcı olan görümcemin bir tâmircisi var.Yaptığı işin kalitesini resimlerde görüyorsunuz.Bu çaydanlığım kaç porselen, kaç teflon çaydanlık gömdü ama kendisi hâlâ ayakta:)))
Ankara'da yaşayanlar için yerini tarif ediyorum.Bahçelievler 3. caddenin, 6. cadde ile kesiştiği köşedeki Hâl binasının 1. katında züccaciye, ıvır zıvır satan bir dükkân.Oradaki hanım ilgileniyor çaydanlıklarla. 11-13 TL ödeyerek çaydanlığınızı ilk günkü gibi teslim alıyorsunuz.

10 yorum:

  1. Yaaa ben de kendiniz yaptınız, bir çözüm buldunuz diye atladım ama Ankara'daymış :( Ben de iyi yakıcılardanım. Artık utanıyorum buradaki tamirci-parlatıcı amcaya götürmeye. Sen adamın ocağına incir ağacı dikersin, diye gülmüştü son götürdüğümde:))
    Hayırlı Ramazanlar Nedret Ablacım.

    YanıtlaSil
  2. Nerde benim kolumda onu ovacak kuvvet.İçinde soda kaynatır hallederim de, dışını hiç gözüm yemez.Sana da hayırlı ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaoglu markalı bu çaydanlıktan istanbulda aradım bulamadım bu model harika ..

      Sil
  3. süper olmuş gerçekten..bence daha çokkkk uzun yıllar kalıcı olur.
    Hele şu haliyle yenilere taş çıkarır.

    YanıtlaSil
  4. onun makinesi varmış sanırım,annemde yakma konusunda uzmanlaştığı için,herhafta çaydanlıktı,tencereydi götürüp böyle parlatıp getirir:)

    YanıtlaSil
  5. ben de siz bir çözüm buldunuz diye
    koştum:))) :))))
    bende hep yakanlardanım. iç kısmını ben de sirke ve limontuzu
    karışımı ile kaynatıp parlatıyorum
    (hatta elektrikliyi bile )kireç mireç kalmıyor da dışı için hep
    3.şahıs yardımı alıyorum :)))
    Güle güle kullanın çaydanlığınızı:))

    YanıtlaSil
  6. daha ne teflonlar eskitir bu çaydanlık:))))
    buralarda böyle bir dükkan bulmak imkansız daha henüz bişi yakmadım ama olursada kayınpeder anlar bu işlerden ama karasuda olmak var tabi:)

    YanıtlaSil
  7. woow sanki yeni alınmış gibi duruyor.
    gülegüle kullanın.

    YanıtlaSil
  8. yaaa ben de cook yakarim.En cok da yemek yakarim sonra icine biraz camasir deterjani koyup iki tasim kaynatirim bazan evdeki tum tencereleri buyuk bir tencere icinde boyle kaynatip ovarim.ama disi tabii bu kadar parlamaz.Ankara da pazarlarda bile var bu hafta veriyorsun haftaya geri aliyorsun.Yollayin ben yaptirip geri yollarim.Ptt kargoda saglam damping yapti nasilsa :)

    YanıtlaSil
  9. benim de çaydanlığım korkunç durumda:)adresi not ettim.ankarada olduğuma sevindim bak şimdi.bu hafta hemen gidilecek:)
    ama ben de herkes gibi siz bir çözüm buldunuz sandım:(
    sokakta 1 liraya bir toz satıyorlar.çaydanlık parlatıcısı diye.işe yarar mı ki?

    YanıtlaSil