Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

6 Eylül 2009 Pazar

FULÂR SÜSLEME









Blog arkadaşlarımdan birinde gördüğüm fulâr süsleme zihnime kazınmış.(Blogunu hatırlayamadım, blogumu izlediğini ve kendini hatırlacağını umuyorum)
Ben fulâr filân takmam.Fakat kokoş büyük görümcem çok sever.Ankara'dayken ''kullanmadığın fulârların varsa, birşey öğrendim ver de yapayım sana'' dedim.Yatak odasına gitti, kucağında 3 koca kutu ile döndü.Aman Allahım.Korkunç kolleksiyoncu.Uzunlar, kısalar,kare eşarplar, bandanalar, oyalı namaz başörtüleri... ''ay iyi ki sordun ,bahaneyle elden geçireyim takmayı unuttuklarım varsa takayım'' dedi ve her birinin hikâyesini ballandıra ballandıra anlattı.Çok tatlı dillidir. Öyle çoktu ki, 4 tane kısalardan seçtim, ''yeter'' dedim.''Hele yapalım bakalım nasıl olacak?'' İlk denemeyi bu gece evdeki basit takı malzemeleri ile yaptım.Diğerleri için daha gösterişli malzeme bulabilirim inşallah.Yarın akşama kadar bitirip oğlumla göndereceğim.

7 yorum:

  1. Grümcenizin beğeneceğine eminim. Hoş olmuş. Ellerinize sağlık.
    Kızınızdan haber var mı? Nasılmış.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Umarım beğenir.Beğenmezse tekrar kutularına dönerler.
    Kızım iyi çok şükür.Evini tuttu ama pazartesi yerleşecek.Halâ hocasında kalıyor.Hanım çok iyi yürekli çıktı.Her işine yardımcı oluyor.Orada Cuma da tatilmiş bu hafta sonu.''Dersler başlarsa, havalar soğursa diye fırsattan istifâde New York'a gitmiş gezmeğe.

    YanıtlaSil
  3. Ne hoş bir fikirmiş,çok beğendim.Ben böyle şeyler pek kullanmam ama birkaç kokoş arkadaşıma harika hediye olur,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Fularlar yeniden doğmuş, çok iyi fikir, hem de püsküllü, bayıldım.
    Kızınızın iyi olduğuna da çok sevindim Nedret ablacım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kızınızın güvende olduğunu bilmeniz iyi. Evinde de hayırlısı ile oturmak nasip olsun. NY a gitmeklede iyi yapmış. Ne güzel dersler başlamadan gezsin. Sonra belki fırsat olmaz.

    :))

    YanıtlaSil
  6. ay ablacım süpersin valla, bunlar çok cici olmuş, eline koluna sağlık. Öptüm kocaman. Haydi kal sağlıcakla....

    YanıtlaSil
  7. gerçekten bayıldım bunlara! hemen deniyorum ellerine sağlık ablacım. BU arada benim blog adresim değişti linki değiştirirsen sevinirim.Yeni adresim bu http://lilacsmell.blogspot.com/

    YanıtlaSil