Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

8 Eylül 2009 Salı

KAKTÜS MEYVESİ



İnsanın başına ne gelirse meraktan geliyor.Nalâna Amerika'daki meyveleri yayınlayınca aklıma arka bahçedeki kaktüs düştü yine.Geçen yıl göz göre göre meyve zamanını kaçırmıştım.Bu sefer açtım gözümü, baktım renkleri turuncu olmuş, eldivenler, bahçe makası, poşet, kamera ,tam teçhizat indim bahçeye.Sadece iki tane kestim.Ola ki sevmezsek ziyan olmasın diye.Pazarlarda oluyor burada ama ben hiç tadına bakmamıştım.
Evde tezgâha koydum.Baktım üzerlerinde diken filân görünmüyor aldım elime bir güzel yıkadım.Meyveyi ortadan ikiye kestim.İnceledim içinden birazcık alıp tadına baktım.
Aman Allahım, o da ne.Ellerimi kurularken binlerce görünmez iğne parmaklarımı yakıyor.Öyle sinir birşey ki.Görünürde hiçbir şey yok.Cımbızla çıkartmaya çalışıyorum, görmeden, acıyan yerlere isabet ettirmeye çalışarak ama nâfile.İnsan hemen çare arıyor.Koli bandını ellerime yapıştıra çeke epey bir rahatladım.Kalan üç beş diken de denizde ellerim kabarınca kendiliğinden çıkmış.Ooooh, dünya varmış. Neren acıyorsa canın orada oluyor.
Bu arada tadı gayet güzel, şeftâlimsi.Cesaretim geri gelsin ikinciyi soyacağım.

18 yorum:

  1. Merhaba en sevdiğim meyvelerden biridir dikenleri yok etmek için buzlu suya atıp bir süre bekletip öyle soyun dikenden eser kalmaz :) yani umarım biz öyle yerdik ...sevgileeeerrrr

    YanıtlaSil
  2. sevgili Neduk, önce "yorum yaz" kısmı görünmeyecek kadar şeffaf onu belirtmek istedim, zor görünüyor biraz koyu olmasında fayda var diye düşündüm yine de sizin kararınız tabi ki.
    ve Hint incirine gelince bayılırım tadına, bunu satanlar temileyip verirler ya süperdir. iyi cesaret etmişsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ilginçmiş.. hiç karşılaşmadım kendisiyle ama hep merak ederim farklı tatları, dikenine bir çözüm bulur mutlaka tadına bakardım bende:) yazıyı okurken kuşburnunun dikenleri aklıma geldi, içindeki ince dikenlere dokunma gafletinde bulunmuştum bi kere:D

    YanıtlaSil
  4. Ben ellemeden çatal bıçakla soyup yiyiyorum.. Soğuk olunca sanki daha güzel ve marmeladını da yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Cahil cesareti şekerim, cahil cesareti.
    Yorumlar kısmındaki banta müdahele edemiyorum.O kısım standart sanırım.Yine de sorar soruştururum.İkâzınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. sekerim bizim Amerikada dikensiz satiliyor bunlar:) (havam batsin diimi ?batacak zaten donus planlanmaya baslandi )
    Bize Antalyadan getirip kendi soyup yediren Alicigimde catal ve bicak yardimiyla soymustu.
    Ben cok sevdim ,Asya marketine her gidiste aliyorum.
    Dikenleri tenden cikarmak icinbir usul de dikenli bolgeyi zeytinyaglanmis pamuk ile yarim saat bekletmek ve sonra hafif hafif sikarak cikarmaktir.Ozellikle ayaga denizkestanesi battiginda tarafimdan denenip basarili sonuc alinmistir .Gecmis olsun canim

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun,zor bir şey atlatmıssın.

    YanıtlaSil
  8. evet bayağı şeffafmış imleçi tesadüfi biryerlerde tıklayıp "yorum yazı" buldum:))
    ben her meyveyi de sebzeyi de deli gibi yerim.bunu duydum ama tatmadım henüz. kaktüs dikenine koli bandı müthiş çözüm. cam önü silerken sık sık batıyorlar çünkü.

    YanıtlaSil
  9. bu kaktüsten benim bahçede de var. Ama meyvelerinin yendiğini bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  10. Ben ilk defa gördüm bunu hayret ettim ama tadı güzelse eldivenle kesilir sonrada afiyetle yenir :))

    YanıtlaSil
  11. Ben yıllar once marmariste yemiştim sokakta satılıyordu ve adamlar lastik eldiven giyip buzla ovuyorlardı soymadan once hatırdıgım kadarıyla...geçmiş olsun arkadaşım. Ne demişler kaktüs yemeyi seven dikenine katlanırmış ya da her guzelin bir kusuru varmış derler bir de... Sevgili Nedukcugum Nalanımın usa dan hava attıgına bakma o market isi ayıklanmış alıyor arizonaya gitsin dalından yesinde goreyim ben onu:)))

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun benimde battı ama seninki kadar değil kendiliğinden geçti :)

    YanıtlaSil
  13. Bence lastik eldivenle soy.

    YanıtlaSil
  14. Agzima batti ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  15. Benim de elime batti ne yaptiniz gecti mi

    YanıtlaSil
  16. Ne yaptiniz gecti mi . Benim de elime batti aciyor iltihap oldu

    YanıtlaSil