Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

2 Eylül 2009 Çarşamba

TABİAT HÂRİKASI







Kaç zamandır bunu sizlere göstermek için sabırsızlanıyordum.Daha önce çektiğim fotoğrafları bulamamıştım bir türlü. Bugün oğlumu gezdirirken yolumuzu düşürdük ve yeni resimlerini çektik.Daha doğrusu oğlum benim için çekti.Görenleriniz olmuştur muhakkak.
Burası Marmaris Orman İşletmesinin, Günnücek Günübirlik Tatil Kampı.Ben buraya nazarlıklarımda gördüğünüz sığla kozalaklarını toplamaya geliyorum.Dünyada nâdir bulunan Günlük (Sığla ağacı) ormanları buradadır.Kampın otoparkında bu şeyi ilk gördüğümüzde çok şaşırmıştık.Ne olduğunu anlamak için kafa patlatmıştık.Sonunda görevli onun kuruduğu için kesilen eski bir çam ağacının kök kısmından bir kesit olduğunu söyledi.
İlk görüşüme göre daha yıpranmış buldum.El sürülünce ufalanmaya başlamış.Hava şartlarına açık duruyor.İki üç kutu spray vernik alıp vernikleyesim geldi.Bunu Orman işletmesine bildireceğim.

4 yorum:

  1. Muhteşem görünüyor gerçekten.Hakettiği değerin verilmemesi çok üzücü.
    Vernikleme isteği görsem bendede depreşirdi eminim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. korunması lazımmış ama ufalanmaya basladıgına göre gec kalınmıs

    sıgla kozalaklarını daha once hıc gormedım

    ilginçmiş

    YanıtlaSil
  3. Ben de görmemiştim.Burada tanıdım.Boncuk olarak çok güzel duruyor.

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem ,orman yetkililerini uyarın mutlaka.Marmaristen bahsedilince hep özlediğimi hissediyorum ve sizin yazılarınızda görmediğim yerler keşfediyorum.Bir dahaki gelişime hem bu parkı görmeliyim hem de sizi

    YanıtlaSil