Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

31 Ekim 2009 Cumartesi

BOYUNLUK

Mutlu anlarımız ânîden çalan bir telefonla bıçak gibi kesilebiliyor.Marmaris'e gelen arkadaşlarımızla güzel bir gün geçirmiş ve tam akşam yemeğine oturmuştuk ki telefonum çaldı.Oğlumun evine hırsız girmiş, bozuk ve ölmüş yatan bir laptopunu ve askerlik resimlerinin bile içinde olduğu geçen yıl aldığı laptopunu götürmüş.Bunlarda hiç gözümüz yoktu asıl problem kedisi ortada yoktu.Ev zemin kat ve camlarda emniyet demirleri vardı.Sokak kapısı da kuvvetli olduğu için demire tehlike anında çıkılabilmesi için açılır bir kanat konmuş ve asma kilitle içeriden kilitleniyordu.Şimdiye kadar hırsızlar fark etmemişti.Hırsızın girmediği tek daireydi.O da halloldu.Kedinin oradan kaçmış olabileceğini düşünen oğlum deliye döndü.Elinde fener sokaklarda ağlaya ağlaya  kedisini arıyordu.Evde aramışlar bulamamışlar.Hırsız saat kaçta girmiş, cam kaç saattir açık belli değil.''Gitti kızım, gitti kızım'' diye perişan oldu..Zar zor eve dönmeye ikna ettik.Ben israrla ''evdedir, sinmiştir korkudan bir köşeye'' diye evi tekrar arattım.Evden dışarısını bilmeyen kedicik nereye kaçsın? Nitekim kızımın odasındaki çekyatın duvarla arasındaki boşluğa sinmiş.Oğlumun feryatları iyice yükseldi.''Gitmemiş kızım, beni bırakmamış '' diye avaz avaz  salıverdi kendini.Neyse hem kedi, hem de oğlum sakinleştiler sonunda.Bu gece koyun koyuna uyurlar artık.Böyle zor zamanlarda kocam ve ben kuş olup uçmak, anında yanlarına ışınlanmak istiyoruz ama ne mümkün.Cana gelecek mala gelsin deyip yine de şükürler ediyoruz.



     Bütün bu olanlar şöyle kenarda dursun.Ben bu gece size boyunluk yayınlayacaktım.Bu boyunluğu günü birlikte geçirdiğimiz çok sevdiğim arkadaşıma hediye ettim.Ummadığım kadar çok beğendi.Memnun oldum tabii.Lacivert görünüyor ama aslında mor üzerine çingene pembesi ve bu sefer boyun mankenim bir vazo:)))

33 yorum:

  1. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.NE YAZIK Kİ HIRSIZ GİRMEDİK EV KALMADI NEREDEYSE .BOYUNLUK HARİKA ŞANSLI ARKADAŞ BEN OLSAYDIM DEDİM.

    YanıtlaSil
  2. aaaa tam Nedret yine döktürmüş diye koştum geldim ve çok üzüldüm,kedinin evde olduğuna da çok sevindim.Söylenecek birşey yok.Allah kahretsin bunları,beraber kazandığımız için rahatça gelip alıyorlar işte.
    Babalarının evi gibi...neyse dedsiğin gibi cana gelecek mala gelsin.Geçmiş olsun.
    Biraz önce Serapla kulaklarını çınlatmıştık.Şallarından bahisle yazıştık .Boyunluk ta harika olmuş sıcacık tutar gülegüle kullansın sahibi.
    Tekrar geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Bu arada boyunluğunuzu çok beğendim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Üzücü bir haber ardından şahane bir eser. Kediik kaçmış olsaydı üzülecektim ama en güzel teselli onun evde oluşu bence. Geçmişler olsun.

    Şahane bir renk ve şahane bir model olmuş Nedret abla. Artık şaşırmayacağım yaptıklarına diyorum, yok olmuyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. abla büyük geçmiş olsun, bu arada bende dün yaptım boyunluğu ama seninki gibi şık değil tabi benimkisi hem ince hemde kısa oldu:) neyse bugün yarın yayınlarım inş. tekrar geçmiş olsun, Allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun.
    boyunluğun modeli de rengi de çook güzelmiş. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler arkadaşlar.Sesiber'ciğim şımartıyorsun, sağol.Yetenek -sizin'ciğim, sakın vazgeçme devam et.İki kat diz yünü.Boynunu da ölç, üstüste gelecek payı da ekle.Hatta naylona çiz ne kadar yer döşeyeceksen.Olur o merak etme.

    YanıtlaSil
  8. Hi!

    Very very nice!

    A good work

    a nice weekend

    Nélia

    YanıtlaSil
  9. niye bize haber vermemiş çocuğun yanında olurduk hiç olmazsa.Çok üzüldüm,panik olur şimdi çocuk.Boyunluğunda muhteşem,döktürmeye devam....

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun ,boyunluk çok hoş gerçekten mor rengede bayılırım:))

    YanıtlaSil
  11. Allah kahretsin bunları, geçen hafta da apartman boşluğundan oğlumun bisikleti ve basketbol topu, kapımızdan da eşimin ayakkabılarını çalmış ...lar. Bisiklet yeniydi ama en çok da oğlum okuldan gelince üzülecek diye üzüldüm. Bunu yapmaya hakları yok!
    Oğlunu üzmeye, hatıralarını çalmaya da hakları yok... Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun diyorum. Kedişin de bulunmasına çok sevindim.

    Boyunluğa bayıldım, çok zevklisin Nedret Abla'cığım.

    YanıtlaSil
  12. sevgili neduk esas ben sizin çalışmalara hayran oldum.ne hoş ne özgün çalışmalar yapmışsınız.ellerinize fikrinize sağlık.blog alemini seviyorum:))hergün değişik bir yetenekle karşılaşmak büyük keyif benim için.çok selam.

    YanıtlaSil
  13. bu arada hırsız olayı üzücü .ne cana ne mala gelmesin bir daha inşllh.

    YanıtlaSil
  14. Nedret abla bu da çok şık olmuş,elineze sağlık,bu arada çok geçmiş olsun,üzüldüm.Bu aralar çok oluyormuş hırsızlık marmariste yakalanırlar inşallah.

    YanıtlaSil
  15. Öncelikle çok çok geçmiş olsun, oğlunuzun iyi olması en önemlisi ve kedisinin gitmemiş olması da elbette.Böyle durumlarda insanın asabı bozuluyor , gelmiş geçmiş olsun diyelim.
    Boyunluğa çook bayıldım.Özellikle rengine,ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. gecmıs olsun ama kedı bulunmus en azından sevindimm bu arada bu ürünü cok begendim elinize saglık.ben satın alamak istesem??

    YanıtlaSil
  17. Sibel'ciğim.Yanında iki arkadaşı varmış eve gittiğinde neyse ki.Yapılacak birşey yok ki.Polis çağırmış.Doğru dürüst parmak izi bulunamamış.Bahçeli Karakoluna gidip ifade vermiş ama zor biraz yakalanamaz hırsız.Onun derdi kedisiydi.O da bulunduğuna göre artık problem yok.Ne için çalışıyor, alır artık kendisine bir bilgisayar.Zaten neredeyse ortalama iki senede bir alıyor bir tane.Sağol canım.

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşlar çok sevindim beğendiğiniz için.Sağolun hepiniz.
    Özge'ciğim.Yazımda da belirttiğim gibi onu arkadaşıma hediye ettim.Ama aynisinden sizin için de yapabilirim.Adresinizi, telefonunuzu mailime yazarsanız,bir kaç gün içinde yapar yollarım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Aaaa çok üzüldüm ama kimsenin o an evde olmamasına ve kedinin bulunmasına sevindim.

    Boyunlukta güzel olmuş ellerinize sağlık. Sahibi güle güle kullansın.

    <:))

    YanıtlaSil
  20. Çok geçmiş olsun,dediğiniz gibi cana gelmesin.Yine çok güzel bir iş çıkarmışsınız,süper,elinize kolunuza sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Teşekkür ederim arkadaşlar.Demiri kaynakla açılmaz hâle getirtti oğlum ama iş işten geçti tabii.

    YanıtlaSil
  22. Olsun vazo da tarz durmuş. Canım geçmişler olsun :( Cana gelmesin mühim olan bu. Güzel pazarlar canım.

    YanıtlaSil
  23. geçmiş olsun nedret abla..oğlunuza bişey olmaması sevindirici....
    çok geçmiş olsun....

    YanıtlaSil
  24. Geçmiş olsun, kedicik bulunur inşallah. Bizim de başımıza gelmişti, iğrenç birşey, günlerce kendi evimde huzursuz yaşamıştım, henüz hamileydim kuzuya ördüğüm bir hurç eşyayıda alıp gitmişti pislik. Tekrar geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  25. Teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  26. çok geçmiş olsun nedret abla ya.
    oğlunuza ve kedisine birşey olmaması en güzel haber.
    boyunlukda bir harika. arkadaşınızın beğenmesi imkansız zaten böyle emekli ve harika bir işi.
    ellerine sağlık ablacığım.

    YanıtlaSil
  27. :( Gidenlere üzülmekle birlikte kedinin evde olmasına çok sevindim. Bir gece yarısı sokaklarda aradığımız ev kedimiz gelince aklıma oğlunuzun hislerini çok iyi anladım. Hırsızlara ne diyeyim ben? Allah onları davul etsin! Size posta yazmak istedim ama posta adresiniz yok ne yazıkki :(
    Neduk; sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  28. Teşekkür ederim Kapkara'cığım.Biz bir de vakti zamanında elimizde fener geceyarısı ağlaya ağlaya sokaklarda, milletin balkonlarında muhabbet kuşumuzu aramıştık.O da vitrinin arkasından çıkmıştı.Hissedilen iç acısını bilenler bilir.
    Gülen Hanım'cığım, blogun üst sağ kısmında SİPARİŞ bölümünün altında mail adresim var.Gözünüze çarpmamış demek ki:)))Ne zaman isterseniz yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  29. Çok geçmiş olsun ogluna sevgili nedukcugum...Hırsızın açamayacağı kilit ve şey yok malesef ... geçenlerde duydum bir evde demirparmaklığı duvara vidalarından söküp girmiş, mahalleli de sokerken gormuş herhalde değiştiriyorlar demirleri diye umursamamışlar ev sahibi geldiğinde şok olmuş...boyunluk cok guzel eee bir şapka ister artık buna:))

    YanıtlaSil
  30. Geçmiş olsun cana gelmemiş neyse kedicikte iyi. Bu şahıslarla başa çıkılmıyor malesef üzücü durumlar.

    Çalışmanız çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    Güzel, mutlu, sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  31. Canım çok geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin.
    Boyunlukta çok şık olmuş, senin gibi zarif :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Canım çok geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin.
    Boyunlukta çok şık olmuş, senin gibi zarif :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil