Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

17 Ekim 2009 Cumartesi

KARTON SEPET









Çocuklar için birşeyler yapan arkadaşlarıma kolay bir sepet tarifim var.Yumurtalarımı yaparken nette bir yerlerde görmüş ve yapmıştım.Ben çabucak kâğıttan bir örnek yaptım.Kartondan daha sağlam oluyor.Köşeleri yuvarlatılabilir.Ortası dikdörtgen, kenarları kare olarak yapılabilir.Çok değişik şekillerde süslenebilir.Tekniği bu.Tam çocuklara göre.Babamın çok güzel kâğıt oyuncakları vardır.Yarın yaptırayım biraz. Koyarım buraya.
    Üçe bölünebilecek kenar ölçüleri olan bir kare kâğıt hazırlayın.çizerek 9 kare elde edin.Koyu renk çizdiğim yerlerini kesin.Bütün dilimleri ayni yöne katlayın.Köşeleri şekildeki gibi uç uca getirip yapıştırın.Bir de sap ekleyin.Tamamdır.

4 yorum:

  1. Çocuklarla yapılacak eğlenceli bir aktivite olabilir bu sepet. Ben babanızın yaptığı oyuncakları çok merak ettim.Babanızın oyuncakları için de bir blog açalım:) Razı edemezseniz Gülen'e haber verin o ikna eder:)

    YanıtlaSil
  2. Yapımı çok kolay. Hemde kırmızı.
    Paylaşım için teşekkürler neduk.

    YanıtlaSil
  3. Babamın elleri artritten pek birşey tutamıyor artık.Kızım ona basit origami kitabı ve kâğıtları aldı.Ama yapmadı nedense.Karmaşık geldi sanırım.91 yaşında.Oyuncakları da yapabilir inşallah.Soracağım bu gün.Olmazsa o tarif eder ben yaparım.

    YanıtlaSil
  4. bu sepeti de kolalayıp sertleştireceğin kordelalardan örsene

    YanıtlaSil