Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

16 Ekim 2009 Cuma

MANDOLİN KIIFI






Mandolinimi alırken bir türlü kılıf uyduramamışlardı.Kılıflar hep eski küçük tip mandolinlere göreydi.Verdiler bir tane ama sapı hep dışarıda kalıyordu ve fermuarı kapanmıyordu.Ben kışın koltuklarımızın üzerine kırmızı polar örtüyorum.Evimize renk geliyor.Koltukların oturma yerlerine de ikinci bir kat parça daha örtüyorum.Kül ,çerez artıkları dökülünce çırpması yıkaması  kolay oluyor.O parçalarım yedekli.Çok eskiyince atıp yenisini örtüyorum.İşte bu mandolin kılıfı o atılacak parçalardan biriyle yapıldı.Sigara yanıklı,uhu yapışıklı yerlerini attım.Sağlam yerinden diktim.Fırfır mı? Polar olunca o da kolay oldu.Bu model ilkokula giderken annemin ilk mandolinime diktiği kılıfın aynisi.

13 yorum:

  1. İşlerinize hayran hayran bakıyorum,çok marifetlisiniz maşaallah.

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne güzel insanların müzikle haşır neşir olmasına bayılıyorum. Benimde bağlamam var :). Kılıfta çok güzel olmuş üzerindeki notaları çok sevdim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ya Nedret Abla, on parmağında on marifet, senin için söylenmiş herhalde.

    YanıtlaSil
  4. Ay süper olmuş bu:)) inanamıyorum bunun eski koltuk kılıfı olduğuna. Bravo....:)

    YanıtlaSil
  5. Çok şık olmuş. Notalar kuş .. çala dinleye kullanın neduk hanım

    YanıtlaSil
  6. Valla süpersiniz Nedret hanım, bunca marifete bir de mandolin çalmak ha, imrendim gerçekten. Kılıf derseniz ayrı bir güzellik. elleriniz dert görmesin:)

    YanıtlaSil
  7. Hem güzel, hem anlamlı olmuş, bence hazır alacağınız böyle güzel olmazdı.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim arkadaşlar.Oooo siz bizi ailece bir araya geldiğimizde göreceksiniz.Herkes birşey çalar.Şarkılar söyleyerek çok güzel vakit geçiririz:)))

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Anneciğime götürdüm bugün.''Bak sen bana bundan dikmiştin küçükken'' dedim.Belki hatırlar diye.Sanki biraz hatırladı gibi.Ama mutfak önlüğüne benzeterek bana fikir de verdi vallahi.Polar mutfak önlüğü süper olur.İplik filan atmadığı için çok kullanışlı bir kumaş bu polar.

    YanıtlaSil
  11. harika dikmiş ve tasarlamışsın nedret abla.şarkı söyleyen kuşu çok sevdim:)
    koltukların üzerine bişey örtmekten nefret ederim ama artık bende örtücem.sigara külü çok sinir ediyor beni.silince de çıkmıyor:( senin çift katlı örtü yöntemini tuttum:)

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık. Geri dönüşümlü bir güzel ürün.
    <:))

    YanıtlaSil
  13. benim anneciğim de basmadan dikmişti.Hey gidi eski günler ...

    YanıtlaSil