Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

9 Şubat 2010 Salı

NASIL YAPIYORUM ?

Merak edip soran arkadaşlarım için yazıyorum.Quilling'i internette görüp merak ettim.Yapılabilecek şeyler gibi geldi bana. Bu tekniği daha ziyade kartpostal süslemede kullanıyorlar. Ben takı sevdiğim için böyle kullandım.Gerekli malzemeler fotoğrafta. Kağıt şeritleri kağıtvs.com dan aldım.İçinden kıvırma çubuğu da çıktı.3 ve 5 mm kağıtlar var pakette.Yalnız renkler sınırlı.Özellikle siyahın olmaması sınırlıyor yapılan işi.Kendim boyayarak yaptım onları da.
Şeriti kıvırma aleti ile kıvrılıp hangi çapta istiyorsanız, cetvelin o gözüne yerleştiriyorsunuz.Orada genişleyip deliği doldurduğunda, nazikçe alıp ucunu yapıştırıyorsunuz.Sonra parmak uçlarınızla sıkarak şekil veriyorsunuz.Parçalar tamamlanınca istediğiniz modeli oluşturacak şekilde birbirlerine yapıştırıyorsunuz.Bu hali bile gayet dayanıklı oluyor.Avcunuza alıp hırsla sıkarsanız bozulur tabii.Ama iki kat spray vernik atınca taş gibi oluyorlar.Yine de üzerine oturmanın âlemi yok:)
Bu arada tırnağım kırıldı, japonla yapıştırdım.Kötü görüntü için özür.
Ayrıca bu sabahki kahve keyfim berbat oldu.Sakın nanenin kapağını kahveninkine kapatmayın.Naneli kahve iğrenç oluyor.

19 yorum:

  1. Canım ya ne güzel anlatmışsın. Çok sağol paylaşımın için. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın Nedret Abla. Ayrıca siyah yok diye boyamışsın, pes diyorum tebrik ediyorum. Tırnağın epey derinden kırılmış. Böyle kırılınca kısaltmak da acısını azaltıyor. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok hoş gözüküyor eminim bitince muhteşem olacak.

    YanıtlaSil
  4. bilgi için çooooooooooook teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. Nedret abla çok güzel anlatmışsın emeklerine sağlık. Bu arada benimde tırnağım kırıldı daha doğrusu ters döndü ettende gitti, çok acıyor yokmu bunun bir ilacı. Çok sızlıyor valla.

    YanıtlaSil
  6. bak ben sevebilirdim naneli kahveyi,yakın olsaydık gelir içerdim ,gördünmü bak gitti koç gibinaneli kaave

    YanıtlaSil
  7. çok güzel anlatmışsınız, denesem ben bile yapabilirim sanki:))
    Tavsiye için de ayrıca teşekkürler, naneli kahve içilmeyecek:))))

    YanıtlaSil
  8. hayranlıkla izliyorum...hepsi birbirinden güzel..ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler arkadaşlar.Bu internetten neler öğrenilmiyor ki?Uygun kullananın ufku genişliyor.Ben bu yaşımda ucundan da olsa yetişip faydalanabildiğim için çok memnunum.Konken masalarında vakit öldürmek zorunda kalmak da vardı değil mi?

    YanıtlaSil
  10. nedret abla anlatımın süper.GIYGIYcılara kapak olsun:)))))
    tırnağın içinde çok geçmiş olsun. acır da o şimdi.

    YanıtlaSil
  11. Gıygıycılar kimler oluyor Kapkara'cığım? Ben saftaroş anlamam ki:)))

    YanıtlaSil
  12. Nazikçe alıp ucu yapıştırıla :) Hihihih. Benim doğru dürüst klasik cetvelim bile yok :) Sabrından dolayı önünde saygıyla eğiliyorum ablam. Tırnak için geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  13. sevgili nedukcuğum hem anlatımın guzel hem de yaptıkların çok güzel:) paylaşımların için teşekkürler... o ince şeritleri fon kartonundan kesip kendin yapamaz mısın? o kağıdın bir özelliği mi var cehaletimi bağışla elime almadığım içim ve denemediğim icin soruyorum ben de bu teknikle kart yapmak istiyorum:)

    YanıtlaSil
  14. nedukcum ellerine sağlık. çok güzel
    olmuş. kıvırma aleti dediğin paketten çıkan çubuk mu ?
    tırnağın için de geçmiş olsun.
    acısını çok iyi bilirim:(((

    YanıtlaSil
  15. Sağol Gülen'ciğim.
    Fiamma'cığım.Yanıltmayayım ama ben geçen sene denemiştim. Renk fon kartonunun içine işlemiyor galiba ki kestiğim zaman kenarları beyaz kalıyordu.Siz yine de deneyin.Olabilir belki.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Evet Semyıl'cığım.En üst resimdeki küçük plastik çubuk.Tepesindeki ince yükseltiye kağıdın eni kadar çentik açmışlar, arasına kağıdı yerleştirip çevirince kıvrılıveriyor kolayca.

    YanıtlaSil
  17. anlatımın harika olmuş ablacım... ayrıca denemek isteyenler renkli a4 kağıtları şerit halinde kesip deneyebilirler:) biara bende merak sarmıştım denemek içn a4 kağıt kullanmıştım:)

    YanıtlaSil
  18. şimdi anladım nasıl olduğunu onlar kağıtmış yani yeni çaktım:))))

    YanıtlaSil
  19. Quilling çalışmalarına bayıldım.

    Ortaya çıkan sonuçlar süper.

    Tebrik ederim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil