Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

18 Nisan 2010 Pazar

AKŞAM PAZARI BUNLAR HAANIIIM...

Dayanmak ne mümkün. Kıvırttım hemen birşeyler. Âlet edevat beklesin şimdilik. Yalnız maket bıçağı yetti bunları yaparken. Büyüyünce onları da kullanırım:)))Bilenlere soruyorum, fayans üstünde pişirebilir miyim? Yapışır mı?.
Ne olur ne olmaz , pişirmeden resimlerini çekeyim dedim. Yanarlarsa bakıp bakıp ağlamak için:)

26 yorum:

  1. NE PİŞİR NE AĞLA ÇOK GÜZELLER.PİŞMESE OLMAZ MI?

    YanıtlaSil
  2. Evet yaa.. Soruyorum bilenlere, pişirmeden olmaz mı?
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Benim bildiğim pişmeli ve üzerine kendi verniği var onu sürmeli.. ben takı için boncuklar yapmıştım kürdana takıp tel rafa yerleştirerek 130 derecede 30 dakika pişirmiştim . O zaman fırınım turboluydu. Çok iyi sonuç almıştım . Ama arkadaşımın kiler yanmıştı neden bilmiyorum onun fırını yakıyordu.Kolay gelsin ablacım.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nedret hanım çok güzel oldu ellerinize emeğinize sağlık. Bu konu da benim de bilgim yok ancak pişmesi gerektiğini biliyorum.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. fayans uzerinde pişer.yalnız önce pişirip sonra aparatlara yapıştırmalısın nedukcum.kil blogunun uzerinde kaç derece ısıda ve dakikada pişeceği yazar.markalara göre değişiklik olabilir dikkat et.hatta aynı marka bile zamanla kendini geliştirdiğinden farklı zamanlarda üretilmiş bir ürününü almış olabilme ihtimaline karşı mutlaka aynı ısı ve zamana sahip olanları birarada kullanmaya dikkat etmelisin.
    tabii bu benimkiler epey eski bir bilgi.
    birde fırınlanmadan havada kuruyanları vardı. denemedim ama o daha risksiz gibi.
    çalışmaların çok güzel olmuş ellerine sağlık.kil bir deryadır ve çalışması çok zevklidir.artık neler neler yaparsın sen:)

    YanıtlaSil
  6. vaktim olduğu an ben de fimo olayına girmek istiyorum çok zevkli görünüyor.yaptıkların çok çok güzel olmuş.ben pasta,kurabiye,şekerleme şekilleri yapmak istiyorum.hatta sana da tavsiye ederim,eminim çok güzel şeyler yaparsın:)

    YanıtlaSil
  7. pişirme işi gerçekten riskli, ben de bi ara denedim fimoyu, ama fırınlandıktan sonra vazgeçtim:)ama bu halleriyle çok güzel olmuşlar:)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor arkadaşım.Bu çalışmayı hiç yapmadım dolayısıyla hiç bilgim yok.Ama yapması zevkli olmalı.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. ablacım eline sağlık harika olmuşlar... Bende fırınlandıktan sonraki hallerini çok merak ediyorum tecrübelerini bizimle paylaşırsan sevinirim.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Başlamışsınız ne güzel... İki türlü fimo var, biri fırınlanıyor diğeri fırınlanmıyor. siz fırınlanandan aldıysanız fırınlamanız gerek. Burada da fırının özelliği çok önemli... en iyisi çok önemsiz küçük bir parçayı pişirin önce... üstünde yazılı olan derece ve sürede iyi sonuç alırsanız devam edersiniz, yanma gibi bir olumsuzluk olursa dereceyi ve süreyi kısaltırsınız... En doğruyu çok şeyde olduğu gibi deneme yanılma yoluyla bulacaksınız sanırım... Sonucu merakla bekleyeceğim... Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  11. Yaşımızı başımızı düşünmeden çocuk heyecanımızı , sevincimizi, merakımızı kaybetmeyelim inşallah :) Bekleyemeden başlamışsınız :))Çok güzeller elinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. nedretçiğim fayansın üzerineazcık talk pudrası sür sonra pişir,çok nefis olmuşlar,öptüm

    YanıtlaSil
  13. nedret benim kayıtlar da 2 good clymante diye bir kayıt var harika fimoları var onu kayda al

    YanıtlaSil
  14. Sende sağol Nedukcum.Blogumdaki yorumunu okudum.

    YanıtlaSil
  15. Isı düşük olursa pişer ablam ama çatlamasın dikkat et. Babam seramik hocası ya sana sorar yazarım ablası, yarın hastaneye gidicem hali olursa tabii. Bu arada sağol varol ablam

    YanıtlaSil
  16. Ben aliminyum folyonun üzerine koyup da pişirmiştim hamurları doğrudan fayansın üzerine koyup da pişirsen yapışabilirler zira cam üzerine falan uygulamalr görmüştüm birlikte pişirenler de vardı,Yaptıkların çok şeker olmuş bana da kendi verniği ile vernikleyin denmişti pişirdikten sonra ama yat verniği denen vernikle de oluyormuş ki hakkaten oluyor çünkü piştikten sonra eğer verniklenmesse zamanla çatlıyormuş fırın derecesine gelince kağıtta yazan derece önemli ama fıtın tipi aynı olmayabilir bir blogda görmüştüm normal fırınlar için derecesini ama eğer yemek pişirdiğin fırında yapıyorsanız dikkat edin fimoalrdan sonra fırını muhakkak temizleyin pişerken saldığı gazlar zehirliymiş solumamaya da özen gösterin..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Çok beyendim yanlız fimodanmı yoksa kildenmi yaptınız anlayamadım.Baktıkça fimodan bir şeyler hazırlayasım geldi.Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Sevgili nedret hanım çok hoş olmuşlar özellikle mavili sarılı olan fimolar hakkında hiç bilgim yok yapım aşamalarını da bizlerle paylaşabilirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  19. Şimdi yorumları okudum, yazayım. Fayansa hiçbirşey sürmeden pişirebilirsin. Kesinlikle yapışmıyor. Bir de ben aparatlarla birlikte pişiriyorum-dum, sonradan uydu uymadı derdi olmuyor. Çivi, halka vs ile birlikte de pişirebilirsin. 100 derecede 15-20 dk. yeterli. Özellikle ince çalışmalarda 15 dk. dan fazla tutma fırında ve süre dolduktan sonra fırının içinde bırakma, doğrudan cup!!! buzlu suya at cicileri.

    YanıtlaSil
  20. şaşırtmaya devam ediyorsunuz beni.yapamayacağınız bi iş var mı, cidden merak ediyorum.ellerinize sağlık..meyyale..

    YanıtlaSil
  21. bunu da becerdin... helel sana canımın içi

    YanıtlaSil
  22. Merhaba

    ben bursada yeni bir takı mağazası açıyorum ve değişik ürünlerle ilgileniyorum ürünlerinizi satmayı düşünürseniz mağazamda sergilemek isterim
    İyi Çlaışmalar
    Wonder's Accessories

    Wondersturkey@gmail.com

    YanıtlaSil
  23. Fimolar nefis olmuş....
    <:))

    YanıtlaSil
  24. iikide el atmışsın, buarada fayansın üzerinde pişirmenin bir zararı yok. Hatta renkler daha canlı oluyor.ama yanıltmış olmayım. benim hep yanıyor ama seramik üzerinde pişirdiğim sağlam çıkmıştı yananlar arasında:))

    YanıtlaSil
  25. ay bunların hepsi nefis olmuş. çok zevkli değil mi bunları yapması?

    YanıtlaSil