Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

2 Mayıs 2010 Pazar

YAPAMIYORUM

Kalıplarımın resmini koymayı unutmuşum:)))
Bir türlü istediğim kadar düzgün yapamıyorum. Yaptım zannediyorum. Yakından çekilmiş fotoğraflar, yapamadığımı yüzüme vuruyor. Olsun, vazgeçecek değilim. Onlar inat, ben inat.
Bir de fimo bloglarını izleyerek akşamı ediyorum. Hepsine hevesleniyorum acemi acemi. Hayalimde yapıyorum. Fiiliyatta şebelek gibi oluyorlar. Şu siyah-beyaz güllerin orijinalleri ne kadar güzel bir görseniz. Rezil olmamak için koymadım buraya linki.
Yabancılarda çeşit çeşit kalıplar var. Ben nereden bulacağım?  Ben de kendi kalıplarımı kendim yaptım. Sevmediğim şeffeflaşan fimoyu kullandım.Evde bulduğum çıkıntılı düğme, broş, elime geçenleri kullandım. Bakalım işe yaratabilecek miyim?  Çook çalışmam lâzım, çok.

25 yorum:

  1. BENCE BUNLAR ÇOK GÜZELLER,EMİNİM Kİ BİR AYSONRA BİLE ÇOK DAHA GÜZELLERİ ÇIKACAK ORTAYA.YENİ BAŞLADINIZ YAPTIKLARINIZ ORTADA BUNU DA BAŞARIRSINIZ GÖNLÜNÜZE GÖRE OLURLAR

    YanıtlaSil
  2. Nedret Ablacım eğer bunlar olmamış halleriyse olmuş halleri nasıl olacak acaba diye merakla bekliyorum harika gözüküyorlar özellliklede en üst resimdekiler ellerine sağlık birde alyanslarımız aynı:))

    YanıtlaSil
  3. hepside olmuş ,siyah beyaz güllere özellikle bayıldım.
    etsy'den falan sipariş veremez misin nedret abla? orada güzel kalıplar vardır mutlaka. sesiber bilir, bence ona bir sor.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler arkadaşlar.
    Kocam Ankara'da Kapkara'cığım. Arayacak. Bir de yumuşatma sıvısı istedim. Başlarken hamuru yumuşatmak çok yoruyor ellerimi ve kollarımı. Biri yoğursa, ben yapsam diyorum ama evde herkes pinpon:))

    YanıtlaSil
  5. sevgili neduk siyah beyaz güllere bayıldım ben de yabancı blogları gezerken görmüştüm her şeyin kalıbı var ama önemli olan kalıpsız da bunu başarıyor olmanız sevgiler

    YanıtlaSil
  6. anacım yabancı sitelerde hazır desen verilmiş ,şelillendirmeye hazır fimo hamurları bi,le var.ANKARADA ÖYLE KALIPLARA HİÇ RASTLAMADIM.HEPSİ GAYR-ETTE NEFİS OLMUŞ SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. oluyor, olacak... bunlar zaten deneme safhasının ürünleri değil mi? ve de
    sabırla koruk helva olmaz mı?

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bence çokta güzel olmuşlar, sıkmayın kendinizi. Yeni başlayan biri için çok çok iyiler ben bir fırsat bulabilsydim o zaman kendinizi dah iyi hissederdiniz :)) Bence çok beceriklisiniz ve çook güzel olmuşlar, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. kalıp için şu bloğu ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
    http://www.sekershop.blogspot.com
    aslında burası bir pasta malzemeleri bloğu ama inanlımaz şeker hamuru kalıpları var silikon could yazan linki tıklayın ben günlerdir bakıyorum onlara ama sadece bakabiliyorum çünkü inanılmaz pahalılar.hatta orada cameo kalıpları bile var.siz bunları fimo için kullanabilirsiniz tabi paranıza kıyabilirseniz şahsen ben kıyamadım.
    kendime kalıp alacak ortak arıyorum almak isterseniz masrafları paylaşabiliriz...:))
    şaka bi yana gerçekten almaya gönlüm razı olmadı. birde siz bakın bakalım.

    YanıtlaSil
  10. silikon mould yazcağıma could yazmışım afedersiniz:)

    YanıtlaSil
  11. Kendine haksızlık ediyorsun canım, hepsi gayet güzeller.

    YanıtlaSil
  12. Teşekkür ederim arkadaşlar. Fatoş'cuğum, çok güzel bir link gerçekten. Ben de kıyamam o kadar paraya doğrusu. Hele bu acemi halimle:))

    YanıtlaSil
  13. Nedret ablacım ya e-bay'dan ya da etsy'den bakmak lazım. Ben de göz atıyım yarın ilk iş sana haber veriyim. Senin kız Amerika'da değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum. Ona söyle sana craft shoplardan hem ucuza hem de çeşit çeşit bulur yollar. Ayrıca diğer sitelerden alıp da kargo masrafı verdiğine değmez. Ne çok yazdım ya :) Lafın özü bu halleri bile gayet başarılı, kalıp ile neler yaparsın ben bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  14. hepsi cok guzeller canım nedukcugum, daha dun bir bugun iki kendini mukayese etme kimseyle bence, cunku cok guzeller ozellikle gullerin orijinalini bilmiyorum ama olmuşlar işte olmuşlar. kimbilir onlar kac yıldır yoguruyorlardır hamur:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. kolay gibi görünen zor bir iş ama siz becerirsiniz önemli olan el alışkanlığı ve tecrübe sanırım..

    YanıtlaSil
  16. Sağolun arkadaşlarım. Moral verdiniz.
    Zaten hırs yaptım bu gece. Bir videoyu izleyerek yaprak yapmayı öğrendim. İnşallah yavaş yavaş düzelecek. Hepinize sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Nedret abla kalıp olsa neler yaparım deriz ama kalıp insanı kalıba sokuyor aslında. Ben çok zevk almadım kalıpla çalışmaktan. Seri üretim yapmadıktan sonra.
    Klasik mi soft mu kullanıyorsun. Klasik çok yorar elleri. Aslında millefiori denilen tekniğe bulaşsan, çok zevkli. Bir de figür çalışmayı dene. Çok hoş şeyler çıkabiliyor ortaya.
    Benim forum kapanmasaydı çok güzel bir bilgi deniziydi orası.
    Bak bu benim grubum. Artık ilgilenmiyorum ama değişik tarzlardaki tasarımcıların bir arada olduğu biryer.
    http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=19802481952&ref=ts

    YanıtlaSil
  18. İnce ince nasılda güzel çalışıyorsun Nedukcum.Ben bayıla bayıla seyrediyorum.Hiç sıkılma yaptıkların şahane.Hele o ferforjeler off :))

    YanıtlaSil
  19. Teşekkür ederim.
    Sesiber'ciğim. Soft kullanıyorum, ancak bayat mıdırlar nedir? Hamur makinesinden geçirerek yumuşatmaya başladım. Çekiçle dövülerek yumuşatıldığını gördüm bir yerde, evde gürültü olmasın diye dövemiyorum.Bebe yağı damlattım, boyasını kusturdu.
    Gamze Aktan'ın videolarını izliyorum da, maşallah bilekleriyle dirseklerinin arası resmen kas yapmış:))
    Şimdi nerelerdedir ki kendisi?
    Dün akşam yaprak yapmayı öğrendim. Düzenleyince yayınlarım.Haklısın figür yapabilirim aslında.
    Facebook'a bakacağım birazdan.Sağol.

    YanıtlaSil
  20. Gamze yeni site hazırlıyor. Dönecek yakında. En son iki hafta kadar önce konuştuk. O çok faal. Şu an resim çalışmalarına ağırlık vermiş ama siteye eski polimer kil videolarını da koyacaktır. O bileğe kuvvet maşallah, kas yapmıştır :)
    Fimon bayat o zaman. Çok almadın inşallah. O transparan hamurların içine dediğim desen bloglarını gömünce çok güzel oluyor. Takı Kulübünün anasayfası da açık. Oradan benim eski yaptıklarımı da görebilirsin. Çok özledim fimoyu ama vakit bulamıyorum.
    http://takikulubu.com

    YanıtlaSil
  21. Tamam Sesiber'ciğim, ilgine teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  22. Bunlar beceremediğin denemelerse biz kendimizi nerelerden atalım canım benim. O kadar güzellerki. Ben hele o ferforjelere bittim, onları hazır zannetmiştim önce. Bir fimoya el atmamıştım, sayende kıskançlıktan çatlayıp onada bulaşacam yahu....
    Sevgilerimle......

    YanıtlaSil
  23. Ya Nedret abla, sana makume gane tekniğini öğreteyim. Çok kolay, zevkli ve çok sürprizli şekiller çıkıyor. İster misin?

    YanıtlaSil
  24. Sağol kızım, teknikleri sular seller gibi ezberledim zaten. Yavaş yavaş deneyeceğim. Senin işin başını aşmış zaten. Ara sıra değişik linklere rastlarsan yollayıver yeter bana. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili neduk
    insan isteyince herşeyin üstesinden geliyor...
    sen daha yeni başlamışsın ki..bence bu yaptıkların hiçte fena olmamış yeni öğrenen biri için eminim gün geçtikçe dahada güzel işler çıkacak ortaya
    sevgiler..

    YanıtlaSil