Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

4 Haziran 2010 Cuma

TURUNÇ

Dün benim için güzel bir gündü. Sevgili Bitki Cadısı- Cadı kazanı arkadaşımız Turunç'ta yaşıyor ve bu yaz, Turunç Kadın Platformu üyesi olarak, o da her yaz açılan tezgâhlardan birine tâlip olmuş. Turunç tabelâda 2400 görünen ancak yazın turistlerle nüfusu patlayan nefis bir belde.
Belediye sadece 10 tezgâha izin verdiği için çok nezih bir ortam var. Derenin denize karıştığı yerin iki tarafına beşer tane sıralanmışlar. Ferah ve itiş kakış olmadan rahatça alış veriş yapabiliyor turistler.Platform olarak 11 tane çocuk okutuyor ve çeşitli yardımlar yapıyorlarmış.
  Arkadaşımızın yeri de hârika. Karşısında çay bahçesi, sağında deniz. Çok hoşuma gitti çok. Sıcak basarsa atla denize, serinle gel, çay bahçesinde oturup tezgahını kolla.Zaten o kadar güzel şeyler hazırlamış ki, şallar örmüş, çantalar örmüş, nefis takılar yapmış, yazlık elbiseler dikmiş.Sizden becerikli olmasın, pek becerikli.Mevcut tezgâhlar içinde de en güzel işlerin olduğu bir tezgah onunki(nazar değmesin).
  Nalâna'mızın ve kendisinin arzu ve teşvikleri  ile ben de elişlerimi bu güzel tezgahta sergileme fırsatı buldum. Evden ayrılmamamı gerektiren mecburiyetlerim olmasa, gidip tezgahın başında memnuniyetle dururum. O derece yâni.
   Bitki Cadısı kardeşimizle, bütün bloger arkadaşlarımızla olduğumuz gibi, kırk yıllık dost kıvamında kaynaştık. En ilginç olan da , Turunç'ta arabadan adımımı atmamla gözgöze gelmemiz ve birbirimizi tanımamız oldu:))) Blogger kanı mı çekiyor nedir?
 Nalâna'cığımı çatlatmak amacı ile tezgahtan birkaç resim koyuyorum. He he heee. Ben hepsine dokundum. Mıncık mıncık sevdim:)))
  Kendim defalarca gördüm ama bu manzaraları bir de siz görün. Akşam üzeri ve puslu bir hava vardı.Yoksa manzaralarımız nefistir yâni.
 Burası da  Marmaris'ten çıkıştaki İçmeler Beldesi.

17 yorum:

  1. Sanırım ayın 25 inde Marmaris'te olacağım. Fırsat yaratabilirsem görüşelim...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nedret hanım. Yaptıklarınızı sergileyebilecek yerleriniz olması çok güzel.Cadı Kazanına ve size bol kazançlar diliyorum.Sahil kasabasında oturmayı istiyorum ancak daha zamanı var :( Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  3. ahh ahhh fotoğraflara bakınca Marmaris'in 5-6 yıl önceki halini nasıl özlediğimi anladım. Çok severdim, çarşısını, marinasını, İçmeleri...Ama 2 sene önce gittiğimde 1 gece zor kaldım. Yine de Turunç falan güzeldir ama di mi? Hele böyle güzel el emeği işler satışa sunuluyorsa ne güzelll:)))

    YanıtlaSil
  4. ben de iki kez gittim Marmaris'e ama pek sevemedim. Dağların eteğinde basık gelmişti bana ve kalabalık. Turunç'u ise turla gezerken kısacık gördüm. Tam bilmiyoum o yüzden

    YanıtlaSil
  5. Harkulade bir yer. "Turunç" adını duyunca yazmadan edemedim. Uzun zamandır emeklerinize hayran hayran bakıyorum. Hepsi birbirinden güzel.
    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  6. Kedinin ciğere baktığı gibi baktım manzaralara...

    YanıtlaSil
  7. Sağolun arkadaşlar. Allah hepinize istediğiniz güzel yerlerde yaşamayı nasip etsin. Ada ve Deniz'ciğim, Haklısın, yazın çok kalabalık günlerde can sıkıcı olabiliyor.Ama diğer mevsimler bizim:)))

    YanıtlaSil
  8. ayy ayy nedretçiğim şimdi orda olmak vardı...nasip olsada bizde gelip evimizde yaşayabilsek..benim için de gez oraları.

    YanıtlaSil
  9. sevgili neduk o güzel el emeklerini sergileyebilmeniz çok güzel manzaralar muhteşem tam anlamıyla marmarisi gezmedim ama turunçun çok güzel olduğunu duydum bizde her sene datça aktura geliriz cennet misali yerler ne şanşlısınız emeklilikte yerleşmeyi düşüneceğim yerler sevgiler

    YanıtlaSil
  10. marmarisi biliyordum ama turunç,un bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum ..böyle güzel bir yerde sevdiğiniz işi yapıyorsunuz,ne mutlu size ..işiniz rast gelsin...sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Evet Gönül'cüğüm, yap yap nereye kadar. Satılsınlar da yeni malzemeler alayım:)))
    Yasemin'ciğim, Marmaris'in civarındaki bütün koylar birbirinden güzeldir.

    YanıtlaSil
  12. ohh nedukcum süpermiş yaa orası miss gibi tadını çıkar..
    iyiki tezgahta açmışın bol satışlar..

    YanıtlaSil
  13. çatlamadım bacım,birazını ben yaptım,serapınkileri ben de tek tek gördüm,seninkileri de biliyorum zaten
    çatlatmak istiyorsan denizde resim çek:)
    bu arada benim işleri de tezgahta görmüş oldum sağol

    YanıtlaSil
  14. Nedret abla ,resimler çok güzel çıkmış,çokda güzel anlatmışsın sağol,ben de yazıcam bloga ama vaktim olmuyo şuan neyse sen benim yerime de anlat,çok öpüyorum sevgiyle.

    YanıtlaSil
  15. abla yaa, şu resmi ve yazıyı görünce aklıma geldi. Ben bu cumartesi Marmaris'te olacağım. Malum hava yağışlı orada durum nasıl, 1 haftalık tatilim yağmurla harap olurmu ki? Deniz sıcaklığı nasıl? denize girebilirmiyim? (hava yağmurluda olsa heheh)

    YanıtlaSil
  16. Kaç yıldır gelemiyorum marmarise:( ki halam içmelerde yaşıyor yaz ve kış..özlemimi depreştirdiniz ki bu kere gelip sizleri de tanımak vardı:( turunç denince aklıma hep o virajlı yolu geliyor..yol boyunca karşıdan gelen araçlar yüzünden koltuğa yapışmıştım kan ter içinde, dönüşteyse 2.kez aynı heyecanıı yaşayamayacağımdan motorla marmarise gitmiştim:)düzeldi mi o yol? yoksa hatırladığım gibi mi halen... satışınız bol olsun sevgili nedukcuğum her ikinizin ve tum katılanların...

    YanıtlaSil