Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

17 Şubat 2011 Perşembe

MEĞER VARMIŞ:))

Ona ''Sîmasız'' dedik. Ama günler geçip varlığına alıştıkça, sîmasına da alıştık. Meğer fukaranın sîması varmış:))
Bakın şuna Batman'in kızkardeşi adeta:)) Müthiş akıllı bir kedi, Kesin buncağızı yazlıkçılar beslediler, giderkende sokağa bırakıverdiler. İlk günlerde biraz yaklaşsak korkudan kendini hemen sırtüstü yere atıyordu. Artık korkmuyor. Kimsenin onu dövmediğini görünce rahatladı. Hem de ne rahatlamak. Baksanıza hâlimize. Bu durum günde en az bir kere tekrarlanıyor. Artık koyun koyuna yatar olduk. Sokaktan gelip de hiç sokağa dönmek istemeyen tek kedi budur herhalde. Galiba kısır. Hiç kızışma emaresi göstermiyor çünkü. Veteriner karnını traş etmeden anlayamazmış. Üşür diye izin vermedik.'' 4-5 yaşında var'' demiş, hiç inanamadım.Tabanları yumuşacık, hele tüyleri iyice yumuşacık. Beden yavru gibi ama tavırlar çok bilmiş:))
 Geçen yaz kapıya getirdiği hediyeleri yazmıştım hani. Sosis parçaları filan. ''Niye yemiyor ki? Büyük geliyor herhalde'' diye küçük parçalara bölüverirdik.Gerçekten böldürmek için getirirmiş meğer. Eve girdikten sonra kuru mamaları yerken diğer kedilerimiz gibi çatırtı çuturtu çıkarmadığını farkedince merak edip,akıl edebildim ağzına bakmayı. Sivri büyük dişlerinin dışında minik dişleri hiç oluşmamış. Alt damağı yamuk. Bütün bütün yutuyordu mamaları. İçimin nasıl cızz ettiğini anlatamam. O günden beri ıslak mama , yoğurt gibi yalayarak yiyebildiği şeyleri veriyoruz. Çok mutlu. Nasıl oyuncu nasıl... Gönlümüzü şenlendiriyor.
O çirkin bir kedi gibi görünüyor değil mi? Öyle değil işte.Gönül kimi severse güzel o imiş.
 Bütün bunlar bir yana el işi yapamayıp da yazacak birşey bulamadığımda kedi geyiğine bağladığımı yüzüme vurmayın e mi?
Normalde iç göz kapaklarının görünmenesi gerekir ama görünüyor işte:((
Masama karışık filan demeyin, bu toplu hali:))

17 yorum:

  1. Sevgili Nedret Hanım, onların her bireri ayrı bir kişilik. Öyle akıllı ve tatlılar ki, dünyasında bu canlara yer vermeyenler neler kaybettiklerini bilmiyorlar. Onları çok seviyorum. Yuvanızda ona yer açmanız sizin de çok duyarlı ve sevgi dolu olduğunuzu gösteriyor. Sizi ve sizin gibi insanları tanımaktan büyük mutluluk duyorum.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim,çok güzelsin annem!Kediler yoktur ki Nedret hanım ,kedi vardır hepsi başka alem.Çok seviyorum onları çoook!!!Kirli salyalı sümüklü hiç farketmez biraz bakımla hepsi güzelleşiveriyor.Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  3. Ben de sevgili Begonvilli eve katılıyorum,kedisiz mutlu bir hayat düşünemiyorum.Bunu ancak kedisi olanlar anlar. Şöyle bir söz var, Mükemmel dünyada, her kedi bir eve sahip, her ev de bir kediye sahip olacak. Size bu şeker akıllı kedicikle mutlu bir hayat sürmenizi diliyorum.Eminim siz bu çaresize kol kanat gerdiniz, ev verdiniz, manevi karşılığını mutlaka alacaksınız.Sevgiyle

    YanıtlaSil
  4. Aman yazacak bir şey bulamayında hep kedi hikayeleri anlatın olur mu? Ben hiç bıkmam. Zaten çok özledim Çıtır'ımı...

    YanıtlaSil
  5. Canım ya ne tatlı,kedileri, köpekleri daha doğrusu bir çok hayvanı çok severim.Ama ben biraz dışardan sevenlerdenim galiba.Gerçi bizim Ginaya kadar öyle bir sorunum yoktu ama sağolsun beni mahvetti.
    Bu arada Gina dan uzun zamandır bahsetmiyorum.Onunla ilgili br postta ben hazırlayım.
    Hala aynı yaramazlıklar devam.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. O ne güzel gözler öyle,Ben hayvanları inanılmaz severim eşim aksine inanılmaz korkar.Açık havada bir yerde oturamayız, kedi geldi mi masanın ve sandalyenin üstüne çıkan kocacığım rezil olmasın diye..Evde olduğunu düşünemiyorum ama gördüğüm zaman bolcana seviyorum :)))

    YanıtlaSil
  7. Farkında mısın onun hakkında yazı döşendiğinin farkında gibi bakıyor simasız? Ne oldu iyileşti mi?

    YanıtlaSil
  8. Fiamma'cığım. Hasta olan Paşa'ydı. İyileşti çok şükür. 3 antibiyotik iğne, bir de vitamin iğnesini yiyince ayaklanıp kaldığı yerden kız kovalamaya çıktı yine.
    Bizde kedi 3 tane:))

    YanıtlaSil
  9. Hayvancıklar konuşamıyorlar ki, onlar hareketleriyle, bakışlarıyla anlatıyorlar herşeyi, ama tabii anlayana... Anlamak için sevmek lazım, ilgi göstermek lazım...Ne şeker bakıyor, sevgiyle bakıyor ve sen ne güzel anlatmışsın, sevgi dolu:)

    YanıtlaSil
  10. Çok içten ve derin bakıyor canım benim..tüyleride parlak
    ve yumuşak görünüyor..
    Bu kedi sevgimiz ne olacak:)
    Benim de kapımda kediler var,içlerinden bir tanesi sizin kedi gibi bana hediyeler getiriyor..Ama bana duyurmak için saatlerce miyavlıyor getirdiği yiyeceği yemiyor..İlk zamanlar getirdiğini niye yemiyor diye merak ediyordum..Sonra anladımki getirdiği yiyeceğe karşılık benden yiyecek istiyordu.Ben de ona bir iki lokma bir şey verince onu yedikten sonra kendi getirdiğini yiyiyordu..Her kedinin kendine göre ilginç huyları oluyor..
    Aslında ben de bloğumda zaman zaman benim kedilerle olan maceralarımı yazsam hiç fena olmaz:)
    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  11. Ne tatlı bir bakıştır o öyle. Açıkcası ben evimde kedi-köpek besleyebilecek biri değilim elleyemem hiçbir hayvanı. Ama onlara zarar verenleri de anlayamıyorum. Bu haftasonu bizde Urla'da bir köpeğe denk geldik. Kesin sahibi bırakmış sokağa. Hareketleri belli ediyor eğitimli olduğunu. İçim gitti insan önce sevgisini verip sonra nasıl sokağa atar. Ama benim ötemde Ada'nın kedi-köpek alerjisi de bağlıyor bizi. Değilse benim erkekler bırakmayacaktı onu orada.

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler Zarif bayan.Gracias.

    YanıtlaSil
  13. yazının ana fikrini sevdim "gönül kimi severse güzel o imiş" ;)
    simasız eve yerleşmiş iyice, şanslı kedi:)

    YanıtlaSil
  14. Bu nasıl bir güzelliktir ölürüm onu yaratana yaa :) içim titredi okurken ablacığım. Kıyamam kuzuma ne kadar akıllı canım benim. Benim yerime de sev okşa onu ablacığım inan ağlayarak yazıyorum bu yorumu. Nasıl da muhtaçlar sevgiye ve insan denen canlı nasıl da insafsız :(( İyi ki varsın ablacığım Allah senden razı olsun.

    YanıtlaSil
  15. nedret geçen komşunun bahçesinde vardı sanki buraya gezmeye gelmiş:))) aaa bu simasıza benziyor dedim canım MAŞALLAH harika olmuş.
    kendi adıma en onları sayfanda görmekten çok mutlu oluyorum.
    yorumlardan Paşanın iyi olduğunu okudum çok daha iyi olur inş.
    3 ünü bir arada çeksene bunların:)))

    bordo bileklik çok şık olmuş ellerine sağlık ben simasızı görünce direkt buraya açtım yorumu sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Nedret ablam ne kadar akıllıca bakıyor yahu! Millet hain der ama kediler insanlardan daha can ablam. Hatta ne zaman canım sıkılsa vs o an ortamda kedi varsa gelip karnıma tüner hırrr hırr diyerek moral verir, zaten bu sesleri sayesinde kendileri 9 canlı olurmuş.

    YanıtlaSil
  17. İçim acıdı okurken.Neler gördü geçirdi ki eve girip bir daha çıkmak istemiyor.
    Arkadaşın Neşeye bazen teklif ediyorum sizin kediniz veya köpeğiniz olsam ı diye.
    Onların hem kedileri hem köpekleri var.İki ayrı evde saltanat sürüyorlar.

    YanıtlaSil