Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

8 Şubat 2011 Salı

PEMBİŞ DENEME

Deneye deneye öğreneceğim. Bu iş için uzun, ucu küt bir iğne gerekiyor. Gören, bilen var mı? Nerede satılıyor acaba? İşi bayağı kolaylaştıracak çünkü. Bu biraz yamru yumru oldu, zira nakış orlonu ile yaptım. Esnemeyen bir ip kullanmak gerekiyor ki dilimler eşit olsun.

19 yorum:

  1. çok güzel görünüyor. Etamin iğnelerinin ucu küt oluyor. O işini görürmü acaba

    YanıtlaSil
  2. Maşallah diyorum her konuda gayet başarılısınız imrenerek ama her defasında maşallah diyerek izliyorum... Bende etamin iğnesi dicem çünkü onlara ele batmıyo kolay gelsin yeni çalışmalar için..sevgiler.....

    YanıtlaSil
  3. bu mekik işine benziyor...
    iğne ile yapılıyor mu? şaşırdım...

    YanıtlaSil
  4. Nedret Ablacım,etamin iğnesi kısa olur gibime geliyor.Bu iş için brezilya nakışı iğnesi kullanabilirsin,onların bayağı uzun olanı var.

    YanıtlaSil
  5. igne oyasi gibi bise mi bu? bende güzel olmus. ben böyle cicekleri tis isi ile yapiyorum.

    sevgiler eli

    YanıtlaSil
  6. maşallah diyorum başka da demiyorum. İnasan her şeyi mi becerir arkadaş yaa:)))

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor nedret hanım.. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Şekerim,öncelikle diğer arkadaşlar haklı,etamin iğnesinin en kalın olanından almalısın.Diğer konu iplik,ben bunu bazı kalplerimin etrafında denedim,en güzeli coton perle iplikler,özellikle 5 no.olanlar.Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  9. Nedukcuğum ellerine sağlık çok güzel olmuş, deneye yanıla daha iyisini yapacaksındır mutlaka bense şu iğne oyasına hayran hayran bakıp hiç cesaret edemeyenlerdenim senelerdir. iğne çuvaldızlar var belki işini görür, normal çuvaldız değil daha ince iğne çuvaldız diye geçiyor adı sanırım.eski yorgan iğneleri vardır onlarda olur mu acaba ne kadar uzun bir şey arıyorsun bilmiyorum ama ucunu eğelersen kütleştirebilirsin:)sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Vallahi çok güzel göründü benim gözüme. Çok küçükken bir komşumuzdan özenmiştim biraz mekik oyası yapmıştım ama zor bir işti hatırladığım kadarıyla. Bir de kullanılan iplik sürekli kayıyordu. Sizin yöntem hem güzel hem güvenli gibi, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. ''Oyuncak dikme iğnesi'' diye bir iğne buldum nette. O kütleştirilebilir. Şimdilik evdeki iğne takımının en uzununu kütleştirdi kocam, onun kullanıyorum. Daha doğrusu sabahtan beri nette yapılabilecek kolayca birşeyler arıyorum. Sayfaların arasında kaybolunca saatler geçiyor:))

    YanıtlaSil
  12. nedretcim sen etamin iğnesi diye iste onların ucu küt ve yuvarlaktır.
    oyuncak iğneside aynı bende var yünden yaptıklarımı dikilecek kısımlarında kullanıyorum.

    canım bu çalışmayı bir yerde de tığla yapılanını görmüştüm denedinmi hiç?

    YanıtlaSil
  13. Etamin iğnesi uzun mu? Örgü çantam, tığ ile olanını da görmek isterim. Link bulursan haber verir misin?

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Nedret hanım, zoru başarmışsınız çicek çıkmış ortaya ellerinize emeğinize gözünüze sağlık.Kolay gelsin size sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  15. Vallahi su yasinda herkese örnek oluyorsun, üretken kadin=)Eline saglik Nedret sultan=)

    YanıtlaSil
  16. Nedret hanım,Brezilya Nakışı iğneleri sanırım işinize yarar.

    YanıtlaSil
  17. Nedretcim dosyalarımdan buldm görüntüleri bir japon blogundan almışım ama tesadüfen derya baykalın önceki blogunda da resimleri buldum benin aklımda tığ olarak kalmış uzunca bir iğne imiş.
    çuval dikilenlere benziyor.
    http://deryabaykal-nako.blogspot.com/2008/11/mekik-oyasi-nasil-yapilir.html

    şimdi resimlere bakarken aklıma

    zihnisinir tarzda birşey geldi eski şemsiyen varmı onun içindeki tellerde işine yarar diye düşünüyorum:)) arkaları deliklidir onların ucunada hafif bir törpü olur sanırım.

    YanıtlaSil
  18. Ay eski şemsiye olmaz mı? Bu çöplükte ne yok ki? Kızımın eski şemsiyesinin kırmızı kumaşından yakma çiçekler yapmıştım. ''Bişiy yaparım ben bunla ki!'' diyerek telleri de saklamıştım:))) Şimdi çıkarttım inceliyorum. Biraz kalın ama deniyeceğim. İğneyi gördünüz işte,özel bir iğne ama bizde yok. En ince örgü şişinden de deneyeceüim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,cok uzun zaman olmus belki bulmustursunuz bu arada fakat lazimsa hala ben Almanyadayim burada var size temin edebilirim isterseniz.hazanvakti@hotmail.de den bana ulasabilirsiniz.

      Sil