Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

9 Mayıs 2011 Pazartesi

ESKİLERİ YENİLEME

17 sene önce Erzincan'dan aldığımız ve mutfakta kullandığımız masa ve sandalyeleri, bu evimizde gerekli olmadıkları için balkonda kullanıyorduk. Ancak buradaki nemli hava, o kadar senedir hiç eskimeyen sandalyeleri, kışın da balkonda durdukları için, üstlerini örtüp korumaya almamıza rağmen küf ve pas içinde bıraktı. Atıp yenilerini almaya kalkışıyorduk ki, ''son bir yenileme çalışması yapsak nasıl olur?'' diye düşündük. Sevgili ve çok becerikli kocam onları söktü. Ben bahçede oturma ve sırt dayama yerlerini fırçalayarak gebertinceye kadar yıkadım. Güneşte misler gibi kuruttum. Kocacığım da metal aksamını spray boya ile güzelce boyadı, tekrar monte etti. Ta taam. Yeni alınmış gibi oldular. Balkonumuz artık yaza hazır:)))


24 yorum:

  1. Gebertinceye kadar yıkadım kısmı çook güzeldi :D Çifte kumurlarımıza en güzel en keyifli balkon sefaları diliyorum. Ne güzel keyif yapılır valla imrendim, güle güle eskitin :)

    YanıtlaSil
  2. Hamarat ekibin ellerine sağlık!Sevgili Nedret hanım,anneler gününüz kutlu olsun,evlatlarınız ve tüm sevdiklerinizle nice nice Anneler Günü'ne...

    YanıtlaSil
  3. İKİNİZİN DE BECERİKLİ OLMASI NE GÜZEL,EŞİM YORULMASIN DİYE BEN UYURKEN ATARDI VALLA.SEFANIZ OLSUN.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN

    YanıtlaSil
  4. Oh ne güzel olmuş. Atmak yok..Sonuna kadar kullanmak var eşyaları. Her ikinizin de ellerine sağlık ablacım:))

    YanıtlaSil
  5. Benim ki de atma meraklılarından maalesef :(

    Geçen yıllarda ben de yüzlerini değiştirmiştim bu tarz sandalyelerimin.

    Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  6. atabileceğinize inanamazdım zaten, ne güzel pırıl pırıl olmuşlar.

    YanıtlaSil
  7. tam bir ekip çalışması eskiler can bulmuş nice keyifli balkon sefaları olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  8. siz bu ekiple daha çok iş çıkarırsınız gibi geliyor bana. :) emeği geçen herkesin ellerine sağlık, keyifli balkon sefalarınız olsun... :)

    YanıtlaSil
  9. gercekten çokguzel olmuslar elıne saglık ablacım bende beklıyorum yeni işler yaptım da

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık ne güzel yenilenmiş valla:)
    miss gibi balkonunuzun sefasını çıkarın:)
    Ağzınızın tadı bozulmasın..Anneler gününüzü de kutluyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. gebermek yerine küllerinden doğmuşlar:))

    ellerinize sağlık canım yenisinden farkı yok keyifle kullanın.
    bende de iki adet yuvarlak olanı var eşim sprey boya tutmaz deyip duruyordu ne güzel olmuş işte bende minderlerini yenileyeceğim bir ara.

    YanıtlaSil
  12. Nedret ablacığım Erzincandan alınan sandalyeler bak ne sağlam çıkmış,tıpkı insanı gibi...dayanıklıdır erzincan insanı,sağlamdır....bilmem aynı fikirdemisin?belki kötü anıların olmuştur ama ben kendimce böyle yazdım....süper bir yenileme çalışması olmuş,ellerinize sağlık,güle güle kullanın sefanız bol olsun....anneler günün de kutlu olsun ablacığım.....

    YanıtlaSil
  13. VALLA ELLERİNİZE SAĞLIK NE GÜZEL OLMUŞ CANIM BENİM YORULMUŞSUN AMA DEĞMİŞ

    YanıtlaSil
  14. O sandalyelerde güzel paylaşımlar için oturun olur mu? ne de güzel gebertmişsin valla böylesine can kurban. yaza hazırsınız darısı bana olsun yapılacak yıkanacak hatta bazıları seninkiler gibi gebertilecek.. çok güldüm çooook. güzel bir hafta dileyerek sevgiler bıraktım nereye mi? göremedn mi sandalyenin hemen yanında..

    YanıtlaSil
  15. Sefan olsunnnn, sefanız olsun. Vallahi atıp yenisini alsaydın kaktüs gibi batardı o sana her oturduğunda çünkü inan yenileri ne bu kadar güzel ne bu kadar rahat ve kullanışlı. Eşinin de senin de ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  16. Miss gibi olmuş ablacığım, ikinizin de ellerine sağlık. Eskiyi yenilemek, yeni almaktan daha mutlu ediyor beni, emeği seviyorum. Güle güle oturun...

    YanıtlaSil
  17. Oh oh hem temizlik hem boya kokuları buraya geldi ;) Güle güle oturun, sefa ile :)

    YanıtlaSil
  18. İşte budur. Bol keyifler. Belli mi olur, belki bana da bir kahve ikram edersiniz orada :)

    YanıtlaSil
  19. ellerinized sağlık nedret hanım ne ğüzel olmuş...balkonda ğüzel keyifler diliyorummmm...
    sevğiler...

    YanıtlaSil
  20. Ne güzel olmuş.Size bu sandalyelerde keyifli sohbetler diliyorum.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. İkinizin de ellerine sağlık Nedretcim, yepyeni olmuşlar, hiç atılır mı, boya-kapla-yenile, nice seneler kullan :)

    YanıtlaSil
  22. Oh ne guzel! Tertemiz mis gibi olmus sandalyeler. Artik o balkonun keyfi daha bir guzel cikar. Keyfini surun...Marmaris'e sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Evet çok güzel olmuş.Yeniyi alması çok kolay iş eskileri yeni gibi yapıp ortaya çıkarmak sizin gibi hamaratlar çoğalsın ki değerlendirme diye birşey maziye karışmasın.

    YanıtlaSil
  24. Mis gibi olmuş ellerinize sağlık, keyifle oturun

    YanıtlaSil