Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

28 Eylül 2011 Çarşamba

KRİSTAL SET

Şu isimdeki ihtişâma bakar mısınız? Sanırsınız mücevher:)) Evdeki hurdalardan takı yapma konusunda kendimle gurur duyuyorum. Malzeme cennetinde takı yapan arkadaşlarıma imrenmiyor değilim ama kısır malzeme de insanın ister istemez yaratıcı yapıyor. ( yaratıcı= uyduruk) Ne yapıp edip avize kristallerini tüketeceğim:))
Önceki kristal takılarım burada , burada ve burada

21 yorum:

  1. Şimdiki aklım olsaydı verirmiydik kristal avizeleri, valla artık birşey atamaz olduk...Takıda muhteşem olmuş kenarları nasıl yapıştırdın...

    YanıtlaSil
  2. ayyy Nedret hanım harika olmuş.ipleri taşın kenarına nasıl tutturdunuz....

    YanıtlaSil
  3. pek güzel oldular...
    ve müthiş yaratıcı...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürleeer:)) Avizeciler, ''ileride hanımlar bunlardan takı yaparsa'' diye büyük bir ileri görüşlülükle, kristallerin kenarında tam kordona göre düz traşlama yapmışlar. Peligomla yapıştırdım gitti:)) Tepeden de orlonla sıktırarak sıkıca bağladım:))

    YanıtlaSil
  5. İlahi,neredeyse ''iyi ki malzeme cennetinde değilsin'' diyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Senin beyninin kıvrımları bile farklıdır eminim Nedret'ciğim. Gözüne ilişen, eline değen herşey evrim geçirip sınıf atlıyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. tek kelime ile muhteşem sınırlı malzeme ile bunlar olabiliyorsa sınırsız malzeme ile yapabileceklerinizi tahmin bile edemiyorum. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Evet yaa düz hat var değil mi o kenar kısımlarında kendiliğinden. Kaşşıkcı elması bunlar gel vatandaş gel!! Teyzem hala sıkılmadı şu avizesinden tek tek araklamaya devam:)) Nedretciğim takıda malzemenin sonu yok. Özgün olduğu için senin kısır yaratıcılık diye tabir ettiğin malzemeleri ben daha çok seviyorum. Siyahda gümüşte ve dore de de güzel durur. Gümüş rengi ipler var orlona benziyor aynı incelikte ama simli ve parlak , bir de siyah dore kırçıllılar. Bu arada avizenin çemberleri duruyor mu:)) ayy ben daha edinmeden onlar için hayal kurdum tepsi yapacağım onlarla:))

    YanıtlaSil
  9. Nedretim, bu tarz bir değerlendirme bence kristalden de değerli, malzeme bolluğu ile yapmak daha kolay tabii, önemli olan malzemeyi yaratmak:)
    Ama senin elinde bir de sınırsız malzeme olsa ne olur onu kestiremiyorum işte, o zaman senin hızna yorum yazmak filan yetişemez :)

    YanıtlaSil
  10. malzemeleriniz kısıtlı olsa da hayal gücünüz ve yaratıcılığınız inanın açığı kapatıyor ve harika tasarımlar yapıyorsunuz...
    ellerinize ve emeğinize sağlık...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Gene benden önce yazılacak herşeyi yazmışlar kardeş,ellerine sağlık çooook da iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  12. bunlar da Nedret elmasları olarak yerini alsın işte kaşıkçıdan tek eksiği maddi yanı çok da önemli değil:))

    nefis olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Nedretcim sedefli oje ile boyamayı bir dene istersen.Sonucu seveceğini tahmin ediyorum.Bir ara yapmıştım,hele akıtarak renkleri birbirine kaynaştırırsan harika efektler oluşuyor :)

    YanıtlaSil
  14. Ahh bak kristalleri görünce eline sağlık demeyi unuttum.Çok şeker olmuşlar canım :)

    YanıtlaSil
  15. Ablam bu kadar olur anneannemin eski avizelerinden kolye yapmıştım ama boyun fıtığı olurum diye izin vermemiştim annem orta okul yıllarında ulen yoksa ben hastanede karıştım mı senin kızın olmayayım .)

    YanıtlaSil
  16. Gerçek bir değerlendirme-değer kazandırma örneği. tek başına hiç bir değeri olmayan bir obje, güzel bir fikir ve uygulamayla hayata dönmüş.
    Fikrine emeğine sağlık Nedret abla.
    Bi de tüm kristaller böyle süslenip yine avize olarak kullanılsa nasıl olur acaba :)

    YanıtlaSil
  17. ayy ne kadar hos harika fikir emegine saglik canim... süper

    YanıtlaSil
  18. Süper süper süper olmuş. her zaman ki gibi harikalar yaratmışsınız. Ellerinize emeğinize sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  19. off müthiş bişey olmuş bu.ellerin dert görmesin.süper bir değerlendirme ve sonuç.bu arad fiammaya çok güzldüm teyzeden tek tek yürütmeler ve hayaller:))

    YanıtlaSil
  20. nedret ablacım kaşıkçı elması olmuş bu eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  21. Очень красивое украшение:) Очень нравятся прозрачные камни. Красивое сочетание.

    YanıtlaSil