Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

6 Ekim 2011 Perşembe

RESİN BOYALARI

Dün Nihal'ciğim de sormuştu. Resin boyalarımı Amazon'dan getirtmiştim. En ucuzu bu beşli takımdı.Opak boyalar da var ama ben transparanları tercih ettim. Opak renkleri akrilik boya katarak halledebiliyorum. Bu kolye uçlarının içine önce boya katılmamış resin döktüm. Aklımca üzerine boya damlatıp hareler elde edecektim. Ancak boya damlar damlamaz hareler halinde resinin yüzeyine yayılıyor ve kenarlara kadar dağıldıktan sonra yavaşça heryerini kaplıyor. Daha önce kalıplara dökerek çalışmıştım hatırlarsanız. Ancak metal üzerinde renklerin güzelliği iyice ortaya çıktı. Emay kaplanmış gibi durmuyor mu sizce de?
Ayrıca resinleri mukayese edip hangisinin dışa bombeli durduğunu inceleyen bir arkadaşımız vardı. Cadence resin, taşırmadan tam sınırda doldurulunca dışa doğru bombeli oluyor.Sertleştirici sarımsı çıktıysa boyasız kullanmanızı tavsiye etmem. Hem baştan, hem de sonrasında sararıyor.






20 yorum:

  1. bilmedigim seyleri ögreniyorum sayenizde cok tesekkürler bu arada harika yapiyorsun sen bu isi gercekten cok begeniyorum ellerine emegine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Bu bilgi çooook değerli Nedret hanımcım ellerinizden öperim :) birde amazondan mı aldınız kalıplarınızı yada tavsiyeniz varmı kalıp tipi hakkında amazondan sipariş vereceğim.
    Şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. aydınlatıcı bilgiler için çook teşekkürler...
    pek hevesleniyorum sizin çalışmalarınızı görünce...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Nedret'ciğim, çok yararlı oldu.
    Bu kolye uçları da harika olmuş, gerçekten metal üzerinde çok iyi durmuş. En alttaki kırmızıda o hareleri yakalamışsın. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Pardon, yine rahatsız ettim, yorumları takibe almayı unutmuşum da, siz hiç kalkmayın, ben kapıyı çekerim :)))

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler arkadaşlar:))
    Nihal'ciğim o deneme parçasıydı, üzerinde kazıntı oyuntu herşey var:)) Sonra da kamuflaj için yine resin döktüm üstüne:))

    YanıtlaSil
  7. kolye uçları ne güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bilgiler vermişsin bu tarz çalışan arkadaşlara .Paylaşmak güzeldir sağol canım benim.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bilgiler teşekkürler,bende denemek isterim resini çok hevesleniyorum yaptıklarınızı görünce ama sanırım bebeklerimden fırsat bulamam.Sizin yaptıklarınızı hayranlıkla izlemeye devam.

    YanıtlaSil
  10. Ben de bayılıyorum bu çalışmalarınıza ama o kadar cahilim ki yorum yaparken göz çıkarmamak için susuyorum ve izliyorum sadece. Ben bunları değerli taş zannettim ama resini biliyorum artık,sormuştum siz de söylemiştiniz :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel çalışmalar yine :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. çok sağolun hemen bakıcam birde metal boş kolye uçları Ankarada yok siz nereden alıyorsunuz

    YanıtlaSil
  13. Onları da bir ara blogger arkadaşlarımızdan biri pasajda satıyordu. Bitmiş olabilir. Etsy'den alabilirsin:)

    YanıtlaSil
  14. Nedret hanımcım bunlar müthiş! bilgile için ayrıca teşekkürler.ben takıda değilde seramikte ve metalde düşünüyorum kullanmayı ama çok pahalıya gelecek.hem metaller kesilmedi daha çok zaman var ama sayenizde ön bilgiler çoğaldı.teşekkürler..

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık harika görünüyorlar, ben de resin istiyorumm:) bilgileriniz de çok faydalı olacaktır teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  16. Dün bir girdim bloğuna kayboldum can yaa sonrada başka yere gidemedim yorgunluktan. Benim görmediğim ne çok çalışma varmış üstelik, sanırım ben tatildeyken yayınladıklarından:)) hangi birine bakacağımı şaşırdım, hepsi birbirinden güzeller.
    Gelelim bugünkü resin yorumuma:)Harika olmuş her biri, aklıma ne geldi biliyor musun zeminin tam donmasına yakın başka renkten damlalar damlatsan hatta üst üste sanki ebru gibi nasıl olur? gel hayal et sonra da çık işin içinden, yapılabilr mi diye düşün dur elin deymediği için:)) Vee bekle ki arkadaşının aklı yatıp denesin:)) Hiç olmazsa bitane yaa:)
    Tamam gidiyorum kendi bloğuma kızma:))'' tıkkk'' (Kapı sesi)

    YanıtlaSil
  17. Солнечные, яркие краски:) Словно яркая осень!

    YanıtlaSil
  18. Bilgi için teşekkürler!
    Kolye uçları da harika oldu!

    YanıtlaSil
  19. Yine harika bir cali$ma!!!
    Ellerine saglik nedret ablacim.

    YanıtlaSil
  20. ellerinize saglıkkkkkkkkkk...nedret hanımm harikasınızzzz;)

    YanıtlaSil