Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

22 Ekim 2011 Cumartesi

Vefat ve teşekkür - Yılmaz ÖZDİL

Günlerdir bekliyorum.

Galiba paraları bitti.
*
Şehit ailelerine, silahlı kuvvetlere, polis teşkilatına... Başsağlığı ilanı veren bi tane firma yok!
*
Sırf yalakalık olsun diye, kenarları kalın siyah çerçeveli sayfa sayfa ilanlar verip “derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz, kederli ailenize, muhterem evladına” diyen arkadaşlar... Nerede?
*
Canını ortaya koyan çocuklarda... Menfaat olmadığı için mi?
“Ölü yatırım” oldukları için mi?
*
Kedisinin vefatı üzerine, kedisine hitaben, gazetelere teşekkür ilanı vermişti biri... Dandik şarkısına klip yapan plakçıya ilanla teşekkür eden şarkıcı var. İşkembeciyi hizmete açan bakana ilanla teşekkür etti işkembeci... Kavşak yaptıran belediye başkanına, mağazasının kurdelesini kesen valiye, ameliyatını yapan doktora, taraftarına ilanla teşekkür eden spor kulübü var.
*
Biz bunaklaşana kadar yaşayalım diye henüz 20’sinde toprağa girenler... Bari tek sütun teşekkür ilanını hak etmiyor mu?
*
Ramazanda, kandil’lerde... Ne kadar da dini bütün olduğunu göstermek için cepten mesajlar atıp “nurlu gecelerde üstünüze ışıklar yağsın, rahmet yağmurlarında ıslanalım, melekler avucunuza gül koysun” filan gibi, maneviyat dolu satırlar fışkırtanlar... Kontörünüz mü bitti?
*
Gâvur askeri midir bunlar kardeşim...
Ona buna mevlit okutanlar nerede ?

Yılmaz Özdil 

14 yorum:

  1. doğru bir tespit.hoç çarşaf çarşaf ilanlar versek,adlarını altından harflerle yazsak yine döndüremeyeceğiz. onlar için yüreği yanan analar babalar eşler çocuklar için bol bol dua etmek lazım.Allah onların şehadetini taçlandırsın geride kalanlara ise metanet ve afiyet versin bu vatana da birlik beraberlik ruhu lutfetsin.biz bir olabilsek bu börtü böceği tükrüğümüzle boğariz ama kendi çapımızda esip gürlemek,hezeyanlar savurmak kolayımıza gidiyor herhalde ablacım.Allah bu millete bir daha böyle acı yaşatmasın.

    YanıtlaSil
  2. Yılmaz özdil beklediği şeyi kendisi yaptı mı acaba? hani yaptıysa bu yazının iki anlamı var; birincisi gösterdiği duyarlılık adına toplumun diğer bireylerinden de aynı duyarlılığı beklemek... diğeri ise; ey ahali ben bunu yaptım siz neredesiniz diye hesap sorarken alttan alta yaptığı ibadet ya da iyilik her ne ise onu toplumun gözüne gözüne sokmak ki, bunun bir diğer adı reklamdır alenen... eğer ki kendisi yapmadan bu yazıyı kaleme aldı ise, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...umarım ilanı vardır gazetelerden birinde... aksi halde adına üzücü bi yazı... çünkü hiç de dürüstce kaleme alınmamış demektir bu... en başta kendini de eleştirmesi gerekirdi çünkü...

    YanıtlaSil
  3. Bunlar daha da çok üzüyor ya insanı,
    Sevgiler saygılar Nedret Hanım ...

    YanıtlaSil
  4. Acımız çok büyük ne yapsak hakları ödenemez şehitlerimizin.Bence çok güzel bir yazı bu ve de çok haklı.Bence kendisinin ilan vermesi de gerekmez bu yazı bir çok ilana bedel.Nedretçim bu güzel yazıyı paylaştığın ve okumama vesile olduğun için teşekkürler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Yine çok güzel tesbitler yapmış yılmaz özdil. kalemini ve köşesini çok güzel kullanıyor.

    YanıtlaSil
  6. Hislerime tercuman olmuş Özdil,ben beş fazla,on fazla düşünüyorum. Samimi olsa da olmasa da,çıkarı da olsa bu bir çoğumuzun duygularını yansıtıyor. ötekiler ise;
    onlar bizi ötekileştirdikleri için öteki-beriki olduk.

    YanıtlaSil
  7. Kaz gelmeyen yerden tavuk esirgenir.
    Hani! buna benzer bir söz vardır ya:((

    YanıtlaSil
  8. Aynı yazıyı ben de facebookta paylaştım...Ama Ruşen'in dediğine de katılıyorum umarım bunu kendisi yapmıştır.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir yazı face de okuyup paylaşmıştım.

    yazının özü kişisel alınmamalı ,ozaman o yaptımı ki biz yapalım mantığı çıkar ki bu da yanlış.

    Sn Özdil gayet açık bir şekilde yazmış zaten kimlere olduğunu

    tüm gidenlerimiz ve şehitlerimiz gencecik evlatlarımız, nurlar içinde olun:(

    YanıtlaSil
  10. bu yazıda çok ağır bir dil var... suçlayıcı, basitleştirici, aşağılayıcı vesaire... alttan alta müslümanlığı kötüler bir eda ve gazeteye ilan vermeyenleri aforoz etme çabası... bi kez bu niyet ve üslup bana hiç şık görünmedi... ben sanmıyorum ki pkk sempatizanları ve iç-dış miharklar dışında hiç kimse bu gencecik ölümlere ve terörün getirdiği belalara üzülmesin... eminim herkes ama herkes bu acıyı yüreğinde derinden hissetmekte... zaten her ilde-ilçede yapılan yürüyüşler, meetingler de bunun göstergesi... ideolojik düşüncesi ne olursa olsun her birey bu acıda tek yürek olabiliyor bugün... şimdi hal böyle iken gazete ilanı gibi bir şekilciliğe sıkıştırıp insanları duyarlı-duyarsız, iyi-kötü gibi kategorizeleştirmenin alemi ne? yani gazeteye ilan vermeyen üzülmemiş midir? bu olaydaki üzüntünün ölçütü gazete ilanından mı ibaret... üstelik kandik kutlamaları, taziye ziyaretleri, mevlütler gibi dini eylemleri de hedef gösterir bir tavır takınmış ki, ben bu tavrı çok tehlikeli buluyorum... bu bir ötekileştirmedir. aynı zamanda fırsatçılıktır... şehit cenazesini paravan olarak kullanıp arka planda dini bütün, dindar ya da dinci her ne düşüncede ise belli bir kesmi hedef göstermektir... üstelik eleştirdiği şeyi kendisi yapmamış iken... samimi ve dürüst bulmadım hiç... bir kaç paragraflık kin ve öfke kusumu.... belli ki birilerini yererken birilerine şirin görünme çabası... ve yine belli ki epeyce zamandan beri öteki-beriki adıyla sınıflara ayrılmaya çalışılan toplumu bir kez de buradan ayırma çabası... en önemlsi de okuyanı galeyana getirme, öfkeyi körükleme gayreti... son iki cümlesi nasıl da kışkırtıcı...

    "Gâvur askeri midir bunlar kardeşim...
    Ona buna mevlit okutanlar nerede ?"
    bütün mevlit okutanları tu kaka ilan etmiş amcam!yazık!
    bu üslubu hiç ama hiç doğru bulmuyorum... biri kalkıp; cemevlerinde semah dönenler, ya da kiliselerde, sinagoglarda ayin düzenleyenler nerede dese, nasıl tepki oluşur insanlarda... ama bazı değerlere vurmak, sövmek, aşağılamak bir değer olmuştur ülkemizde... bu arada, cem evleri, kiliseler, sinagoglar ile ilgili çirkin bir ifadesi olsa ona da tepki gösterirdim... adamın değerler üzerinden saldırma ve aşağılama üslubu yanlış bir kez... dediğim gibi; tüm ülke tek yürek olmuş şehitlerine ağlarken gazete ilanı üzerinden sığ bir siyaset yapmak çiğ kalıyor şu noktada...

    YanıtlaSil
  11. Fikirlerini paylaştığın için teşekkürler Ruşen'ciğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. cok dogru yazmış, bekir coşkun da oyle...bugun de deprem le sarsıldık...başımız sağolsun

    YanıtlaSil
  13. ne kadar acı çıkar dünyasının içinde yer almamız..ne yazık ki prim getirmediği için mesajlar kesilmiştir...
    Vicdanımız terki diyar eylemiş ruhumuzun haberi yok ...

    YanıtlaSil
  14. Nedret hanım yazıyı paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Yılmaz Özdil her zamanki gibi. Doğru...

    YanıtlaSil