Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

8 Ocak 2012 Pazar

NASIL YAPTIM?

Sevgili Yaşamın Kıyısında bereyi nasıl yaptığımı sormuş. İlk siyah bereyi örerken yapılış aşamalarını fotoğraflamıştım da ''herkes biliyordur, ben sona kalmışımdır, şimdi terecilere tere satmayayım''' diye koymamıştım resimlerini. İyi ki fotoları silmemişim. Buyur Yaşamın Kıyısında'cığım, başımla beraber:)))
Tutorial efenim:)):
5 no şişle örülebilecek 1 top yün. 50 ilmek başlanır. Ön ve arka sıralar hep düz (veya hep ters) baş çevresi uzunluğunda örülür.
Son sırada baş çevresini saracak kalınlığa karar verilip o kadar ilmek normal kapatılır. Devamında ise 1 ilmek şişten çıkarılır, sonraki ilmekle beraber kapatılır.1 bırak, 1 kapat şekl,nde devam edilir. Yalnız burada normalden çok daha gevşek kapatın. İlmekler arası epey uzun olsun, yoksa sökülen yerle uyum olmuyor, kasma yapıyor.
  Bıraktığınız ilmekleri ilk sıraya kadar çorap kaçığı gibi sökün.
 İki kenarı birbirine dikmeden önce aynanın karşısnda çeşitli denemeler yapın. ''-Ay bundan ne güzel omuzluk olur. - Ay bundan boyun ısıtıcısı da olur - Ay iki bırakıp bir örsem nasıl olur ki?'' şeklinde mırıldanmalarla kırıtın:))

 Tamam çok kırıttınız. Artık iki kenarı yine çok gevşek bir şekilde dikin. Tepe tarafında nasıl olsa bir ip kalmıştır. Onunla da tepeyi büzüverin. Süslemesi artık size kalmış. Sevgilerimle:))
Not: Ucu çok sarkmasın isterseniz daha az ilmekle başlayın. Bu siyahı 40 başlamıştım, kırmızılıyı 50 başladım

15 yorum:

  1. ellerinize saglık.Bu arada mesajınızı aldım.En yakın zamanda yanınıza ugramak isterim. :)

    YanıtlaSil
  2. ay sağolasınız Nedret hanım.aslında bende merak etmiştim nasıl örüldüğünü.espirili bir dillede anlatmışsınız:))))teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Valla ben de merak edip sormaya cekinmistim ama simdi de anladim mi o supheli :)...elinize saglik , dener de yapabilirsem paylasirim :)

    YanıtlaSil
  4. Az önce bir küçük deneme örüṣü yaptim, olduuuuu :) Yapimda ve yayinda emegi gecen herkese tesekkürler! :)

    YanıtlaSil
  5. Nazan Hanım' da görmüştüm, burada pekiştirdim Nedret Hanım, çok güzel bir model sağolun detaylı anlatımınız için..

    YanıtlaSil
  6. derya baykal da böyle güzel anlatım yoktu:)))
    çok şeker bir sunum olmuş. bende arkadaşlara tarif ediyorum devamlı kendim örmeye sıra gelmedi:)) bu şapkayı anlatan hanım ipi çift yaptı şu sökülen kısım pufidik dursun diye.
    sen de öyle mi uyguladın yoksa tek katmı?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok çok çoook teşekkürler, mahçup oldum ama çok da sevindim. Çok sık giremediğim için kaçırıyorum bazı şeyleri. Gerçi sizlerin yüzünüzden herşeyi yapma sevdasına düşüyorum yaşıma başıma bakmadan:))
    Sağolasın sevgili Nedret.

    YanıtlaSil
  8. Hay Tanrı razı olsun bende çok beyenip merak etmiştim bu güzel bereyi.Tam sormaya hazırlanırken karşımda buldum sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Bu sogukta en ise yarar sey. Oh mis gibi! Ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  10. Aaaa sen de şu sökmeli örgüden yapmışsın :)) Pişti olmuşuuuz :))
    Kanvasları takı yapmışsın, dayanamadın değil mi, takı yapmadan duramıyorsun yaniii :)

    YanıtlaSil
  11. nedret ablacığım 50 ilmek başlayıp haroşa olarak diyelim ki 60 diş ördük...sonrasında 20 ilmek kesip bir bırak bir kes yaparsak ilmekler bitmez mi nasıl uzayacak,anlatabilir misin?

    YanıtlaSil
  12. Bitecek zaten Tülin'ciğim.Atkı ördün gibi düşün, kesme işi bitip ilmekleri kaçırdıktan sonra atkının alt ve üst kenarlarını birbirine dikeceksin. Sağ taraf sıkı, sol taraf gevşemiş olacak. Benim son iki fotoğrafı dikine gör.

    YanıtlaSil
  13. tamam ablacığım çok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  14. Tam kendimi kaptirmisim tarifi anlamaya calismak icin, tamam yeter kirittiginiz yazisini gorunce koptum gulmekten:)) Konsantrasyon diye birsey kalmadi bende:)) Cok yasayin emi:) Ellerinize saglik, bende denedim blogumda paylastim, ama gel gorki o tariften cooooookkkk uzak bir model oldu benimki:))
    (Beceriksizmiyim neyim:))

    YanıtlaSil