Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

13 Ekim 2012 Cumartesi

SU BİDONLUĞU

   Geçen yazdan beri balkonda zımparalanmış halde bekleyen eski su bidonluğuma nihayet yeni elbisesini giydirebildim:))) Ahşap boyama ile uğraşan arkadaşlar bin tane kusur bulacaklardır ama idare etsinler artık. Neticede amatörüm. Hamur kabartma yapmak niyetindeydim. Hatta Meral Hanım sağolsun fotokopiler göndermişti. Ancak çok derli toplu, hergün toz alan cinsinden titiz olmadığım için vazgeçtim. Zira kabartmalı abajuruma biriken tozları silmek epey zor oluyor. Söküp yıkıyorum daha kolay oluyor. Ancak su bidonluğu yerde duruyor kaldırıp yıkamak zor. Kolayca silebileyim diye düz yaptım. Meral Hanım'cığımın yolladığı uğurböceklerini kabartmadan saymıyoruz artık:)
    Çiçekler Cadence hazır transfer. Bayıldım ben bu hazır transfer işine. Uygulaması çok eğlenceli. Herkes damga basıyor ya, ben de kendi yaptığım çiçek ve yaprak damgalarımı kullandım:)) İş yerinde kullandığım isim kaşesi damgam vardı, espri olsun diye onu basacaktım ama emekli olalı 12 sene oldu, kurumuş:)))
İrili ufaklı puantiyelerime de dikkatinizi çekeyim zira zor görünüyorlar:)







30 yorum:

  1. Yakından hiç görmedim,yani nasıl kullanıldığını bilmiyorum,sanırım üst kapağı açıp bidonu yerleştiriyorlar.Gözü yormayan sade desenleriyle pek güzel,eline sağlık.Zemin açık renk çok iyi..Hazır transfer tekniğinden yeni haberim oldu sayende,açıp videosunu izledim ,bidonu kim yerleştiriyor??

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim:) Eski deseni kazıyıp yaptığımdan biraz pürüzlü ama uzaktan belli olmuyor:)
    Aynen dediğin gibi kullanılıyor. Nasıl bilmezsin? Çok modern bir malzemedir kendisi:))
    Bidonu çok namuslu, bidonlara yan gözle bakmayan sucumuz yerleştiriyor:)) Tırrt diye kapının önüne itiyorum. O eskisini alıp yenisini yerleştiriyor. Sonra tııırt diye yerine itiyorum. Tabii sen bunun üstünden çıkan mavi pompayı hiç hayal etme. O karizmayı fena çiziyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi pompa için Banu'ya danışmalısın:)

      Sil
    2. Haaa... burada adım geçmiş :))
      Nedretim çiçeklerin rengine uygun bir bere örüp pompaya geçirebilirsin, ya da boyu yetermi bilemiyorum büyük pet şişeyi boyayıp ters çevirip şapka gibi takabilirsin :))
      Ama pek şık olmuş bu yaaa... salona sehpa bile olur :)

      Sil
  3. Nedret hanım daha ne olsun? Pek güzel olmuş işte. Sözüm ona ahşap boyamayla uğraşıyorum ama benim daha bidonluğum yok :( Utandım şimdi.
    Güzel günlerinizde kullanın,temiz temiz sular için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Sizde olsa kimbilir ne güzel süslerdiniz:) Kocaman arazi, süslemekle bitmiyor:))

      Sil
  4. Nedret abla çok çok güzel olmuş ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. Epeydir paylaşmıyordun kızkardeş,merak etmeye başlamıştım;ellerine sağlık pek güzel omuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan'cığım, ben Facebook'a fena sardırdım. Leyya'nın tabiriyle, ''ayçekirdeği yemek gibi. Bloga hiç girmediğim gün oluyor:))

      Sil
  6. çok hoş görünmüş :) emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık Nedret hanımcım bence de güzel görünüyor... Güzel günlerde kullan :D Vallahi benim de el emeğim bir damacana kılıfım bile yok :D Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ayyyy ben bayıldımmmmm.benim ahşapların yanında bu şaheser olmuş nedret ablacım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay oluır mu öyle şey. Sizinkiler bin kat güzel. Ben kırk yılda bir yaptım ya, abartıyorum:)

      Sil
  9. puantiyelerini de gördüm:) harika bi çalışma olmuş gülegüle kullan nedret abla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh işte. İdare eder. Seneye de bunu kazır, başka model yaparım:))

      Sil
  10. ellerine sağlık su bidonun özel arabası yeni makyajı ile seyrü sefere hazır olmuş:)))
    çok beğendim.

    YanıtlaSil
  11. Harika olmuş Sevgili Nedretciğim, damgalar, transfer, kusursuz bana göre:) Ben daha bu kadar büyük objelere cesaret edemiyorum. Özellikle ahşapla uğraşan arkadaşları hayran hayran seyrediyorum o boyanın kurumasını beklemek bile bir sabır işi, hele ki 4-5 kat boyadıkları düşünülürse. Bu suluklar kullanışlı mı? Benim son yaptıklarım eskimeye başladı, hep elim gidip almadığım bir şey fazla yer kaplar diye düşününce vazgeçip duruyorum, ben de 2 tane su yanyana duruyor. Eğer iyi verniklersen sorun olmaz diye düşünüyorum boyutlandırma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet kullanışlı Fiamma'cığım. Ben o kadar abartmıyorum. Bir enine, bir boyuna boyuyorum. Bunun beyazı plastik duvar boyası. Hemen kuruyor. Akrilikler de çabuk kuruyor. Al iki tane birden, oyna üstlerinde:)

      Sil
  12. ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş çok.bana göre kusursuzz.transer baskı gerçekten çok zevkli.güle güle kullan ablacım.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık çok şık olmuş

    YanıtlaSil
  15. Ay, bu ara ne çok şey kaçırıyorum bloglarda. Bu gün hastayım işe gitmedim de o sayede geriye doğru birazcık tarama yapıp yakaladım.
    Çok güzel olmuş. İşte yine imrendim.
    Aslında yapılması neredeyse şart bu bidon kılıfının. Hem ışıktan korur, hem de o sinirime dokunan pet bidon gizlenmiş olur. Hele de böyle güzeli olunca... Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. harika olmuşlar nedret ablacığım.ellerin dert görmesin.çok beğendim.

    YanıtlaSil