Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

21 Ocak 2013 Pazartesi

DUYDUM Kİ...

   Duydum ki beni merak edenleriniz olmuş. Nasıl duymayayım? Banu Facebook'ta öyle bir bağırmış ki duymamak mümkün değil:)))
   Haklısınız blogu çok ihmal ettim. Facebook hastalığına tutuldum:))) Orası çok eğlenceli.
  Aslını isterseniz, elimden doğru dürüst bir iş çıkmadı ki geleyim buraya.
  Bilenleriniz var ancak bilmeyenleriniz için yazayım. Ben son üç senedir evden çıkmamacasına Alzheimer hastası ve devamlı yatar durumda olan anneme bakıyorum. Son günlerde bir yoğun bakım maceramız oldu. Kan değerlerini düzeltip, burnundan beslenmesi için tüp takıp durumunu düzelttiler. Ancak evdeyken sadece bir kalçasında olan yatak yarası hastanede sırtında da açılmış. Antibiyotik ishal yapmış. Heryeri pişmiş. Şimdi yine evde bakıma devam ediyorum. Burundan beslemek çok iyi oldu zira yediremediğim için bitkin düşmüştü. Ağzını açtıramıyordum. Sıvı gıdaları pipetle çekecek bile gücü kalmamıştı.Şimdi gayet güzel besliyorum. Ancak yaralar benim başa çıkabileceğim gibi değil maalesef. Antibiyotiğe ara verip ishalini ve pişiklerini düzelttim ama sırtında ve kalçasındaki resmen yanardağ krateri gibi oyuk yaralarla cebelleşiyorum. Büyümelerine engel olmak için uğraşıyorum. Kızım GATA'da bu işi bilen bir doktordan ilaçlar getirdi. Onlarla pansuman yapıyorum. Günler geçip gidiyor.
  Güzel birşeyler yazabilmeyi çok isterdim ama maalesef durumum budur.
 






 Sevgili bir arkadaşa minik bir hediye yaptım.

Evde bulduğum bir demet çiçeği tokalara taktım.

 Başka da birşey yaptım mı, inanın hatırlamıyorum. Yapsaydım resimlerini çekerdim herhalde.Şu anda da mavi yünden eşarp örüyorum. 15 gündür sürünüyor elimde:) Kimbilir ne zaman biter.
 Sağlığımı sorarsanız iler tutar yerim yok. Tepen ayağa her yanımda bir dolu ağrı sızı. Yaşıyoruz işte.
   Hepinize sağlıklar dilerim.

37 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, bilmiyordum ben. Allah yardımcın olsun ablacım...

    YanıtlaSil
  2. Canım anneciğine acil şifalar evde yatan hasta olması zordur sana kolaylıklar dilerim.inş yaraları çabuk kapanır ona da sana da eziyet olmaz.

    ellerine sağlık yine ufak dokunuşlarla güzellikleri çıkarmışsın ortaya. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Zarifçecim merak etmedim desem yalan olur. Annene acil şifalar çok geçmiş olsun. Kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  4. çok ğecmiş olsun Nedret hanım.inşallah anneniz biran önce sğlıgına kavuşur.sizede kolaylıklar diliyorum.
    sevğiler....

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun Nedret ablam, çok üzüldüm. Allah acil şifalar versin, yaraları çabucak iyileşsin anneciğinin...

    YanıtlaSil
  6. Nedret ablacığım bende bilmeyenlerdenim.işin çok zor Allahım yardım etsin ve hakkınızda hayırlısını versin.başka ne diyeyim ki.ama kendinede iyi bakmaya çalış.biliyorum ukalaca beylik bir laf olacak ama sen iyi olmazsan o da daha kötü olacak.Allaha emenet ol.sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Annenize acil şifalar,size de allahtan bolca kuvvet diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun bilmiyordum böyle bir durumla mücadele ettiğini. allah sanada annenede kolaylık versin. hem yatatn hem bakan için zor bir dönem. allah yardımcınız olsun geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun Nedret hanımcığım... şu ara seni en iyi anlayan benim... Allah acil şifalar versin!

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Nedret, seni ve pamuk anneyi öpüyor,bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.Berber direğinin boncuk versiyonu çok güzel olmuş,yaratıcılığına hayranım..En güzel havalar,En güzel tasarımlar , Sağlıklar,Neşeler seninle olsun arkadaşım...

    YanıtlaSil
  11. Çok çok geçmiş olsun Nedret hanım'cım..ALlah annenize acil şifalar versin..Yaptıklarınızda çok güzel olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. çok üzüldüm allah sabırlar versin kolay bi durum değil hastayla ilgilenmek.

    YanıtlaSil
  13. Nedret hanım, hem annenize hem de size geçmiş olsun, kolaylıklar diliyorum size, Allah acil şifalar versin inşallah. Yatak yaraları konusunda bir tavsiyem olacak, babam uzun süreli yattığı dönemde bizde de yatak yaraları oluşmuştu, doktorlar havalı yatak önerdiler, bu yatağı kullandığımızda mevcut yaralar çabucak iyileşti (üstelik babam ileri düzey şeker hastası) ve yeni yaralar da oluşmadı. Denediniz mi bilmiyorum ama paylaşmak istedim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle geçmiş olsun, ve acil şifalar diliyorum sevgili anneniz için, ben merakımı yazmamıştım ama biraz daha ses gelmeseydi yazmak düşüncesindeydim size. Meğer büyük sabır ve koşuşturmaca gerektiren durumlar varmış. Allahım yardımcınız olsun, anneciğinize de size de. Siz de bu koşuşturmacada kendinize iyi bakın ve moralinizi yüksek tutun lütfen, zira çok önemli oluyor o dönem. Allah yardımcınız olsun kolay değil, uzaklarda dua eden insanlar var biliniz, belki bu bir nebze içinize su seper, dualarımız sizinle... sevgi ve selamlar,

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun Nedukcum. Elimden sadece Allah yardımcın olsun demek geliyor. Ne zordur bilirim. Hayat işte, yapılacak birşey yok, bari sevgilerimi göndereyim...

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun Nedret abla. Zor bir hastalık.....Umarım annenizin yaraları en kısa sürede iyileşir.

    YanıtlaSil
  17. Allah ikinize de yardımcı olsun,Nedret im.İnşallah tez zamanda geçer yaralarınız.yaşamak zor iş yaş aldıkça anlıyor insan.Sen en çok da kendini kolla sana bir şey olmasın.

    YanıtlaSil
  18. Çok geçmiş olsun Nedret ablacım hakkın ödenmez. Allah razı olsun senden sabrın ve sadakatin için sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Zarifçe geçmiş olsun ,kolay gelsin.Ne kutsal görevi ne güzel yerine getiriyorsun kutlarım.Size ve annenize sağlıklar dilerim ,sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Nedret hanımcığım annenizin durumunun bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Çok üzüldüm ,gerçekten yürekten inanın.

    Çok güzel kutsal bir görev yaptığınız ama ne yazık ki size de böyle ağrı sızı olarak geri dönüyor. Yaşadıklarınızın hepsini yaşadık. Eşimin annesinde aynı şeyleri 8 yıl yaşadık. Üstüne bir de kalça kırığı vardı :( Sizi anlıyorum ,ne yazık ki elimden hiçbir şey gelmiyor, buradan boş boş konuşmuş gibi hissediyorum kendimi. Sonuçta herkes kendi gerçeğini yaşıyor.

    Lütfen kendinizi ihmal etmeyin sağlığınızı kaybederseniz ne olacak? Bunca kişiden siz sorumlusunuz. Bu sözleri bana söyleyen olmadı hiç ,zamanında birileri söyleseydi ben de belki kendime özen göstermeyi öğrenirdim !
    Sizi seviyorum,Allah yardımcınız olsun!

    Not:daha çok şey yazardım aslında ama sadece sizin işitmenizi istediğim sözler olurdu bunlar (!)

    YanıtlaSil
  21. Nedret Ablacığım çok geçmiş olsun, ne diyeyim bilemedim ki, Allah güç kuvvet versin size, öpüyorum

    YanıtlaSil
  22. Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tabii herkesin binbir türlü derdi var. Herşey insanlar için. Uğraşıp didinip çare olamamak bitiriyor insanı. Bazen isyan edesim geliyor, ''bu kadın bu hale gelmeyi hak edecek ne yaptı?'' diye. Ben dert paylaşmayı sevmiyorum buralarda. Aslında neşe dolu olmayı, şakalaşmayı seviyorum ancak insan, ruhunun yorulduğunu, yeteneklerinin azaldığını, keyfinin eskisi gibi olmadığını hissetmeye başlıyor yavaş yavaş. İyi ki bu sanal dünya var beni oyalıyor. Gerçek hayattaki arkadaşlarım hep uzaklardalar. Sanal arkadaşlarım ise hep yanımda:)) Hepinizi seviyorum:))

    YanıtlaSil
  23. sevgili nedretcim..
    kiyamam sana....merak edenlerden biride bendim:)
    cok yakinda ayni hastaliktan annemi kaybettigimi bilmem biliyomusun?
    allah yardimcin olsun....cok zor oldugunu biliyorum
    5 senedir ben esimden sonra annemle beraberdim...hastaligi dolayisiyla yapisik ikiz gibiydik..
    herseye ragmen...ondan sonrasini zor atlatiyorum
    uzmemek adina cok yazmiyorum ama...ama
    seni opuyorum...kolayliklar diliyorum
    gecmisler olsun

    YanıtlaSil
  24. Çok geçmiş olsun, Nedret hanım. Allah acil şifalar, size de kolaylıklar versin inşallah. Biz şeker hastası olan ve geçirdiği ameliyat sonrası yatmaktan yaralar açılan hastamızı kudret narı ile tedavi etmiştik Allah'ın izniyle... Mucizevi bir şey.

    YanıtlaSil
  25. Senin elinden çıkan herşey güzel canım, inşallah anneciğinin yaraları da iyieşir. Madekassol ü denedin mi ahh denemediğin şey kalmamıştır muhakkak:( Allah yardımcın olsun, biliyorum çok yoğunsun arasıra ses ver bize halini hatrını bilelim ben sürekli sormak istemiyorum nasılsın nasılsın diye ama vallahi bir kamera olsa gidip gelip bakacağım sana, o kadar aklım sende... İyi oldu yazman, yine yaz, kendini yormadan... Geçmiş olsun tekrar sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. rabbim hayırlı şifalar versin nedret hanım sizede güç kuvvet versin of dedirtmesin inşaallah .

    YanıtlaSil
  27. Çok üzüldüm Nedret hanım.Kendinizi bırakmayın,gerekirse yardım alın.Sanırım hasta yakınlarının derneği var.Ortak dertler paylaşılmalı.Tek başına taşımak çok zor.Yaratıcılık bitmez,hiç biter mi...

    YanıtlaSil
  28. CANIM BENİM GEÇMİŞ OLSUN HASTA BAKMAK ZOR ALLAH SENİNDE TEYZEMİNDE YARDIMCISI OLSUN .

    YanıtlaSil
  29. Nedretciğim, Allah'tan annene şifa, sana kuvvet ve kolaylık diliyorum.
    Gecikmemin bir çok sebebi var, başta internetim ikide bir gider gelir veya yorumlar kaybolur gibi ama en kötüsü ben fark etmeden senin izleyicin olmaktan çıkmışım.Nasıl olduğunu bilmiyorum inan.Şöyle oldu anlamam da; epeydir senden haber çıkmıyor diye düşünüp blog listeme bakayım, son yayınına yorum yapayım dedim, böylece anladım ki yoksun.Kabul edersen tekrar izleyicinim arkadaşım.
    Elimde olmadan gelişen durum için üzgünüm.
    En içten sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun ne demek. Ben iki kez kaybettim izlediğim blogları. Hâlâ tamamını geri getirip getiremediğimi bilmiyorum. İyi dileklerine teşekkür ederim:)

      Sil
  30. Öykünüzü üzülerek okudum Nedret Hanım,böyle bir zorluk yaşarken bu denli üretken olmanıza hayran olmamak elde değil.Size kolaylık,annenize sağlık diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke kim olduğunuzu bilseydim. Teşekkür ederim.

      Sil
  31. Allah kolaylık versin canım,çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  32. Sizin işlerinizi zevkle takip ediyordum.Uzun zamandır yoktunuz.anneniz için çok üzüldüm allah ona şifalar versin.Sizede allahtan kuvvet ve sağlık vermesini diliyorum. önemli olan annenizin sağlığı. diğer işler sonrada yapılır.insan kaybettikten sonra değerini daha çok anlıyor. Selamlar sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  33. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  34. sevgili nedret
    takip ediyorum seni vede annecigini
    ben cok yakin bir zamanda yasadigim icin butun bunlari...seni en iyi anliyanlardan biri oldugumu hissediyorum
    canim benim....hereye ragmen bir aydir ilac kullaniyorum,annemin arkasindan
    yapisik ikiz gibi yasiyordum 5 senedir
    cok cok zorlandigim halde okadar alismisimki o hayata
    hala normale donemedim ...desem yeridir
    alla yardimcin olsun
    diyecek soz bulamiyorum
    sozun bitttigi yer derler ya ...onu yasiyorum

    YanıtlaSil
  35. Sevgili Nedret,uzun zamandır bende yoktum,son bir haftadır dolaşıyorum buralarda.Öncelikle anneciğinize acil şifalar diliyorum,Rabbim hayırlısını nasip etsin.Ben de annemin ve babamın rahatsızlıkları yüzünden uzun süre ara vermiştim,sonunda paylaşmaya karar verdim.Gerçekten buradaki dostlukları gerçek yaşamda göremiyoruz,benim annemdede aynı hastalık başladı,çok şükür ki yatalak değil.Allah yardımcınız olsun gerçektende çook sabır gerekiyor,lütfen kendini ihmal etme,kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil