Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

12 Mart 2011 Cumartesi

VE NİHAYET...

      Nihayet bu tekniği kullanarak asıl yapmak istediklerime bir adım yaklaştım. Bu işe takılmama bu tür işler sebep olmuştu zaten. Daha neler var neler. Kolaydan zora doğru gitmeye çalışıyorum yavaş yavaş. Tasarımlar bana ait değil. İşi yeni öğrendiğim için şimdilik taklit ediyorum. İnşallah model yaratacak kadar ilerlerim. Tabii o arada başka bir güzellik aklımı çelmezse. Nankörümdür bu konuda. Elimdekini bırakıp, daha cazip gelen işe dönüveririm. Neden mi? Aklım onda kalmasın diye. Ya denemeden ölüverirsem:)))

23 yorum:

  1. uçlarındaki kristaller çok yakışmış...emeğine sağlıkk ablacımm

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ne güzel yapmışsınız tararımı size ait olmayabilir ama görüntü yapılan iş çok güzel olmuş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. maşallah maşallah.kısa sürede bu kadar ilerleme..ellerinize sağlık.bişe sormak istiyorum;ikizler burcumusunuz aceepp?? ben ikizler burcuyum sizin anlattığınız gibi davranıyorum,sizde hemen başka bişeye dönüyorum diyince aklıma geldide sormak ;)

    YanıtlaSil
  4. Evet Uğurböceği, İkizler burcuyum. Ancak burçmuş, falmış, rüya tâbiriymiş hiç inanmam:)))

    YanıtlaSil
  5. Rabbin sağlık ömürler versin canım yaa öyle deme
    bence en iyisini de yapıyorsun devamlı aynışey bir süre sonra sıkıyor ara vermek iyi oluyor kendimden biliyorum:)))

    ellerine sağlık çok güzel olmuş kordon kısmı oyaların halka halka yapılan kısımlarının daha sık ve düz uygulanmış halimi ,yanılıyormuyum.

    çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler arkadaşlar. Örgü Çantam, onu da yeni öğrendim. İğneye ipliği tek yönde sarıp, mesela 10 sarmada bir iğnenin etrafında döndürüyorsun.

    YanıtlaSil
  7. Hayran kaldım bu takıma... Siyah oluşu da beni çekti kendine:) Ellerine sağlık, çok çok beğendim.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık Nedret hanım
    Güzel olmuşlar.
    <:))

    YanıtlaSil
  9. Yerim seni ben öyle tatlı yazmışsın ki denemeden ölürsem diye korktuğunu açıkca şuna maymun iştahlılık desene...her yaptığın güzel ve hakkıyla oluyor bence artık kendi modellerine geç, geç bile kaldın. ellerine emeklerine sağlık, siyahta çok bir başka durmuş.

    YanıtlaSil
  10. ALLAH GECİNDEN VERSİN ABLACIM.ÇOK GÜZEL OLMUŞLAR.DÜN GECE BİR BLOGDA TAM SANA FİKİR OLABİLECEK MODELLER GÖRDÜM VE SANA YAZAYIM DEDİM AMA ÖYLE UYKUM GELMİŞTİKİ KAYDETMEDET UYUMUŞUM.İLK FIRSATTA O BLOĞU BİLDİRİCEM.SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  11. çok şık oldular... çok beğendim, çok.

    YanıtlaSil
  12. kristal boncuklar ayrı bir zerafet katmış nefis olmuş hayranlıkla bakıyorum, ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  13. çok şık olmuş bunlar. Annem yapardı eskiden mekik. Hatta ben bir parçasıyla kolye yapmıştım kendime. Geçen gün biraz daha buldum eskilerden yine takı var benim aklımda da. Çok özel bir teknik bu

    YanıtlaSil
  14. Cok zarif bir takim olmu$!
    Renk secimi ise süper! ;)

    Bilmedigim bütün teknikleri ilk sende görüyorum Nedret ablacim.:)

    YanıtlaSil
  15. çok hoş çok zarif olmuş,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. nedret hanımcığım blogspot.com ları görebiliyorum... blogspot tabanına blog kurup yalnızca com ile bitenleri göremiyorum... örneğin; juliesknittingcorner.com gibi... burada blogspot yok yani.. ama blog normalde blogspota kurulmuş...
    iyi pazarlar dileğimle... kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık nedret hanım harikasınnnn,yaptıklarınızdan çok zarif işler cıkıyor,kutluyorum sizi...mekik oyası zor iş.....
    sevgiler,öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  18. Allah sağlıklı uazun ömür vaersin.Çok zarif olmuşlar.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. Allah korusun! ne ölmesi daha...
    böyle takı takamam ben ama...çok güzel:)

    YanıtlaSil
  20. eline sağlık çok güzel hepsi

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık yine çok güzel ve asil olmuş.

    YanıtlaSil
  22. haklısın ablam insan sıkılıyor bazen ama güzel bir bitiş olmuş, bu arada dün gece yabancı bir blogda bu tarz dantel çalışarak ayağa yapmışlar nasıl desem sanki parmak arası terliğin kendi deseni gibi. Aklında olsun denersin belki, linki bulursam atarım sana. öptüm sardım yaladım yuttum kiki .)

    YanıtlaSil
  23. Çok beğendim Nedret hn. Bunu daha enli olarak ve 25cm uzunluğunda bir de altın ve gümüş iplerle topuz etrafına sarılacak şekilde saç aksesuarı olarak çalışmayı düşünür müsünüz? Ayrıca, gelin tacı olarak yine kristallerle süsleyip değerlendirirseniz harika olur bence ;) Ben Balkan kökenli bir gelinim ve kına gecelerimizde yöresel kıyafetlerimizle tamamlayabiliriz diye düşündüm ;)
    SEVGİLER!

    YanıtlaSil