Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

11 Aralık 2011 Pazar

AİLEMİZİN KÜÇÜK ÜYELERİ

 Sîmasız'ımızın, açık seçik bir sîması olduğunu, güneşli bir havada, bahçede resmini çekerek göstermek istedim:))
Kendisi kısa sürelerle ihtiyaç görmeye dışarıya çıkar ve hemen döner. Hiç ses çıkartmadan kapının önümde oturup onu içeri almamızı bekler. Biz de onu döndü mü diye ikide bir kontrol edip, bekletmeden içeri alırız. Bazen kapıdan boğuk ve acaip inleme sesleri gelirse anlarız ki avcılık yapmış ve bize haber veriyor. Merakla koşarız kapıya. Sayesinde envai çeşit sürüngen, böcek, yavru yılanlar tanıdık. Hiç Peygamber Devesi görmemiştim, sayesinde sersem sepelek hâle getirmiş olsada gördüm:) Son iki avının resimleri aşağıda:)) Maalesef elinden sağ kurtaramıyoruz. Zaten ben o hayvancıkları ona çaktırmadan, kağıt havluyla alıp karşı bahçeye atmadan içeriye girmiyor.
 Nasıl? Ne güzel suratı var değil mi?
 Avını koruyor:))
Sıcaklarda böyle yayılır. Dik açılı yerlere yatmayı da çok sever.
Soğuklarda da tortop olur:))
Babası bazen onu Batman yapar:))
Annecik, peşine düşüp gelen kara kediyi kolluyor. Kara kedi de nasıl güzel. İlk defa gördüm yakışıklıyı:))
Gelelim çapkın Paşa'mıza. Yazın çok zayıflayıp korkutmuştu bizi. Şimdi tam kıvamında. Çakı gibi delikanlı oldu. Aklı fikri yemekte  ve kızlarda. Geliyor, yiyor, uzun uzun uyuyor sonra doğru sokağa. Yağmur, çamur umurunda değil. Her gelişinde yakalayıp temizliyoruz, tarıyoruz keratayı. Yağmurdan şikayetimiz olmuyor pek, hazır yıkanmış olduğundan, kurulayınca beyaz tüyleri pamuk gibi oluyor:))
Biz bu güzelleri çook seviyoruz:)))





22 yorum:

  1. Muhteşemler. Bayıldım ben de bu güzellere. Maşallah.
    Orada olup hepsinin burnundan öpesim geldi:)

    YanıtlaSil
  2. Rabbim ne de güzel yaratmış, hepsi birbirinden sevimli maşallah onlara..

    YanıtlaSil
  3. Simetrisi olmayan kediler hep çok ilginç geldi bana. Hele sizin simasız doğuştan patchwork gibi :) Benim kızım da güvercin getirirdi bana :( Yüzünde gülümseyen bir ifade meov derdi 'bak sana hediyem' dercesine. Kör kedim bile muhabbet kuşu bulup getirmişti :( Sürüngelerden korkuyorum ben. Bizim bahçede de var mı acaba ( Kediciklerin hepsi güzel, batmane de hasta oldum ha :) Yatışları, duruşları her şeyleri güzel ama babamın allerjisi olduğu için eve kedi alamıyoruz :(
    Nedret ablam sana bir de site.
    Biliyorsundur belki ama
    lovemeow.com
    Öptük kedileri de sizi de :)

    YanıtlaSil
  4. oyyy oy çok güzeller şu siyah süpermiş. simasızın da yüzü çok güzel aslında batman duruşuna bayıldım.
    yazın bende BADEMin balkonda ağzına aldıklarını ensesini hafifçe sıkarak ağzını açıp peçete ile alıp bırakıyorum.
    bide hemen yıkıyorum:)))))) ne yapayım ben çok severim ağzını yüzünü öperim.

    patili canlara da sana da sevgiler.

    H.K lerin elimde olanların en küçük boyutlularını yoladım mailine

    YanıtlaSil
  5. hangisine bakacağımı şaşırdım:)) simasız batman ,çapkın hepsi ayrı ayrı güzel.anneciğin adı yokmu ?kuzu kuzu yatsalar iyi benim bıdık gardolap üstleri ayakkabılık içi şimdi son favorisi vitrinin üstüne atlayıp klimayla kavga ediyor taktı kafayı taktı:))

    YanıtlaSil
  6. Oh tam benlık olmus bu yazın
    hepsı bırbırınden guzel tatlı:)
    yerım ben onları
    su masumıyetlere bak:)

    YanıtlaSil
  7. Ben kedileri çook seviyorum .Tüm hayvanları severim ama kedilerin yeri başkadır bende. Hepsinin eşsiz güzellikte ve ayrı huylara sahip olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kedilerimin birini diğerinden daha çok sevmedim . Sizin evlatlarınız da harikalar,iyi ki varlar ve yaşamımızdan yok olmasınlar. Yani gücümüz kuvvetimiz hep yerinde olsun da onlara layık oldukları yaşamı, sağlıklı ve temiz ortamı verebilelim. Hepimiz hepinizi ayrı ayrı öpüyor güzel bir pazar günü geçirmenizi diliyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler arkadaşlar. Blog dünyasında hemen her arkadaşım evinde bir hayvan beslediği için ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.
    Gülen'ciğim, o siteye bayıldım:)) İçindeki resimlerin bazılarını faceden tanıdım.))
    Hatice'ciğim yüzlerini kendileri temizledikleri için pek kurcalamıyorum. Ben pek öpmem, benim huyum sıkıştıra sıkıştıra sevip, ellerime saldırtacak kadar mıncıklamak:)) Paşa ne yapsam ses çıkartmaz da,Simâsız hemen sinirlenir:))
    Funda'cığımi anneciğin adı ''Annecik'':))
    Colette'ciğim, aynen senin gibiyim. Çocukken hep kolonilerde yaşadık. Arkamda bir köpek sürüsüyle gezerdim.))Ancak kedileri herzaman daha çok sevdim. Köpekler kadar duyarlı olmamalarına rağmen.)

    YanıtlaSil
  9. Çok tatlılar bunlar.Çocukken hep kedim oldu,sonra da köpeğim.Onları çok özlüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Hepsi de ayrı güzel,ama simanın gözleri bir başka güzel,benim yerime de okşayın onları lütfen.

    YanıtlaSil
  11. oy oy oy çok tatlılar :)

    YanıtlaSil
  12. ama sevilmeyecek gibi değillerki! hayvan dostluğu o kadar muhteşem bir duygu ki bunu ancak hissedebilen yaşayan anlar.hepside çok şeker mıncıklamak geliyor bakınca içimden.zaten kedişlerin oyunlarına mest oluyorum.ahh ne şanslısınız ve de yüreği kocaman!

    YanıtlaSil
  13. Bunların hepsi birbirinden şeker yaw mav:))
    Mırk:)

    YanıtlaSil
  14. Çok şekerler bunlar:)Onların dünyalarına girmek ne güzel:)...

    YanıtlaSil
  15. Hangi birine laf yetiştireyim? Resimlere bakarken, öyle ucubik sesler çıkartmışım ki, Haluk içeriden koşa koşa geldi, hastalandım da çığlık atıyorum sanmış. :)))) Sen öpme ben hepsini mıncık mıncık yapıp öperim :))

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Nedret hanım, blogunuzu ilk evim dergisine çıkan nazarlıklarınızla tanımıştım, ama şu sıralar çok uğrar oldum, yorum yazmak da bugüne kısmetmiş, benim de yakışıklı bir oğlum var bu resimleri görünce de iyice imrendim size, keşke bahçeli bir evim olsa da ben de bir sürü oğluşlar beslesem :))

    Sevgiler size...

    YanıtlaSil
  17. Benim kedi ve köpeklerle maceralarım çoktur.Üniversite ve çalışma hayatında verdiğimiz arayı şimdi kapatmaya çalışıyoruz.
    Nihal'ciğim içi kabarıyor insanın değil mi?
    Sevgili Edebiyat eski dostummuşsunuz meğer:)) Evim'de çıkan resimleri hiç kimsenin fark bile ettiğini sanmıyordum. Çok sevindim dikkatinizi çekmiş olmalarına:) Yakışıklınıza ve size sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Evimde hayvan beslemiyorum ama, butun hayvanlari severim. Ozellikle de kedi ve kopekleri cok seviyorum.Hepsi gercekten cok guzeller minnoslar yerim ben onlari.(Kucuk oglum gormesin,her gordugu kediyi ve kopegi eve almak istiyor)

    YanıtlaSil
  19. En alttaki resim tekirimi hatırlattı bana aynen o yaaa.yukardaki siyahta misoya benziyor .

    YanıtlaSil
  20. Nedret Ablacığım çok güzeller ve çok şanslılar

    YanıtlaSil
  21. oy oy oy ben böyle bol patili postlara bayılıyorum.ekrandan elimi sokup hepsini mıncıklamak istiyorum.Resimlerin hepsinde ayrı bir güzellik var ama ben batman de koptum:))

    YanıtlaSil
  22. Batman halime bayıldım :))
    çok şeker maşallah ...
    Sen bi de benim kedi mi gör neyse bi gün videosunu çekip koycam blogada bi türlü izin vermiyo durduğu yerde durmuyor ..

    YanıtlaSil