Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

1 Ocak 2012 Pazar

CUMA PAZARI

 Yılbaşı dolayısı ile ara verdiğimiz yayınımıza devam ediyoruz:)  Cuma pazarımıza hava muhalefeti yüzünden son iki hafta gitmemiştim. Bu Cuma, yılbaşı öncesi diye gideyim dedim ancak pişman oldum. Biraz satış yaptım ama yorulduğuma, üşüdüğüme değmedi. İki gündür kendime gelmeye uğraşıyorum:((  Zaten pazarda elişi satışları da yasaklanmış. Sadece ikinci el satılacakmış. Benim haberim olmadığı için rahat rahat yayıldım. Ancak uyardılar ''bir daha yok'' diye. Zabıta hanımlar da bir âlem. Benim itiraz ettiğimi görünce akıl veriyorlar. Elişlerinizi birer tane, birer tane koyun, evdeki ikinci el eşyanızmış gibi. Satıldıkça aşağıdan yenisini çıkartırsınız'' diye. Elişlerimi satamayacaksam oranın benim için bir anlamı kalmıyor ki. Sebep mi? Marmaris Belediyesi'nin Sanat Sokağı'nda ürün satanların itiraz etmesi. Biz Armutalan Belediyesiyiz. Büyük belediye, küçüğünü dövüyor.:(   Sen de Sanat Sokağı'na git diyeceksiniz. Ancak orasının sezon kirası çok yüksek ve de hergün gidiliyor. Ben haftada bir olanında çok yoruldum, hergün hiç gidemem. Hele yaz sıcaklarında hiç çekilmez. Zaten evdeki şartlar da buna uygun değil. Neyse gelelim pazara:))
 Bu hafta ben de alıcı oldum. Bu minik şeyler çok hoşuma gitti, kapıverdim:))
Hollanda malı olduklarını eve gelince fark ettim.
Bu hanım da Marmaris'e geldiğimden beri ürünlerimi benim için satan, bu pazarın da proje sahibi, on parmağında on marifet olan arkadaşım Şiir Dürüst. Daha başımıza ne işler açacak bakalım:)))
Bu hanım da bizim apartmanımızda evi olan ama başka yerde oturan bir komşum. O da bir şeyler getirmiş satıyor ama sattığı herşeyden sonra koşup birşeyler alıyor.)))
 Bahara kadar pazar faslım kapandı. O zamana kadar da göreceğiz bakalım. Kim öle, kim kala?

22 yorum:

  1. aldığınız şeyler harika güle güle kullanın pazar işide gerçekten çok saçma bir kural getirmişler insanı teşvik edeceklerine soğutuyolar umarım yeni yılda herşey daha güzel olur sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Pek bi şekermiş aldıkların güle güle kullan.
    Yeni yıl yeni keyifler getirsin sana, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Saçmalık bu ama 2.el pazarı olması farklı partidenmi 2 belediye? geçmiş olsun acil şifalar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten haksızlık olmuş Nedret abla gerçi fethiye de de aynı sorunlar yaşanmıştı sadece 2. el satış olunca pazarların hiç bir anlamı olmuyor bence.Aldıklarına gelince çok sevimli çok güzeller güle güle kullan hepsini :)

    YanıtlaSil
  5. Malesef doğanın kanunu bu,büyük balık küçük balığı her zaman yutar deniyo.ne kadar saçma üreten insanlara bu şekilde çomak sokmaya çalışmaları..umarım bi hal çaresi bulunur en kısa zamanda..
    Hayırlı satışlar olsun size
    sevgiyle

    YanıtlaSil
  6. aldıkların super

    pazar olayı ıcınde uzulme
    o kadar cok kural koyup sonra da unutuyrolar
    gecer o kuralda bence

    YanıtlaSil
  7. Aldıklarını güle güle kullan bende bu belediye aralarında çekişmeyi anlamadım gitti bir zaman ortaköy pazarında tezgah almıştım her hafta kural değişikliği yapılırdı destekmi köstekmi hiç anlayamıyorum ama emin ol bir gün bizide anlyacak birileri olacak ve değer verecekler bizim üzerimizden kar etmeyecek kuruluşlarda olacak Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. nedret ablacım aynı sorunu ben de yaşadım.el emeğine destek olacakları yerde hep köstek hep köstek:) sağlık olsun ablacım...mutlu mutlu bir yeni yıl diliyorum.sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  9. Aldıkların harika, bayıldım hepsine eee minyatüre bulaitın ucundan devamı gelsin can bunları şöyle bir mekanda sergilemek gerek, okuduklarımsa şaşırtıcı. Desene meyve vermeye başladınız taş atmaya başlandı:(
    Ne diyeyim ben böylesine inan bilemiyorum, Allah herkesin rızkını verir, kimse kimsenin ekmeğini yemez ama hırslar işte böyle çirkinleştiriyor insanları. Daha tuhafı da buna farklı bir çözüm bulmak yerine seni kendi uslublarına uydurmaya teşvik etmek.BAhar ola hayır ola can, her gün çekilmez pazar olayı senin dediğin gibi. Çözümsüzseniz çözüm sizsiniz:))

    YanıtlaSil
  10. Canım ne yazıkki böyle şeyler oluyor oysa eskiler ne güzel demiş"dayak bile nasiple yenir" diye...Mutlu yıllar diliyorum sana ve ailene...

    YanıtlaSil
  11. Neden güzel şeyler hep birilerini rahatsız eder ki....

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım bu miniklere:) Yanılmıyorsam o saplı uzun şey kömür kovası.Bana çocukluğumu hatırlattı. Onunla sobaya kömür dökmeye bayılırdım. Harikalar. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  13. Aaaa nazarımız mı değdi pazarınaaaa :(
    Neyse, sen gene biriktir, kimbilir yeni fırsatlar çıkabilir :)
    Minik cicilerine bayıldııım :)

    YanıtlaSil
  14. Hiç anlam veremedim 2. el satışına izin verilip el emeğine yasak gelmesine. Büyüklerin küçüklere hırpalaması huyumuzdan vazgeçebilsek ne güzel olur her alanda. Bahara kadar herşeyin yoluna girmesini diliyoruz.
    2012 Mutlu , sağlık dolu güzel bir yıl olsun, sevgiler

    YanıtlaSil
  15. NE GÜZEL ŞEYLERALMIŞSIN ÇOK BEĞENDİM UYGULAYA ŞAŞIRDIM KALDIM YA NE SAÇMA BİRŞEY. BENDE NE SEVİNMİŞTİM PAZARI GÖRÜNCE .

    YanıtlaSil
  16. :(( sadece 2. el olunca bit pazarı diye tabir ettiğimiz pazara dönüşmüş o zaman. minik aksesuarlar çok şirin.

    YanıtlaSil
  17. ooooo çok beğendim ben aldıklarınıııı.... çok güzelllerrrr

    YanıtlaSil
  18. aaaa kötü olmuş ben daha o pazara gelip sizi görecektim nederet abla:((ayrıca sanat sokağı nerede ben niye duymadım ki merak ettim orasınıda...

    YanıtlaSil
  19. Senin yaptıklarını görünce dükkanlar isyan etmiştir tabii :) Yaz gelince değişir herşey.

    YanıtlaSil
  20. Teşekkürler arkadaşlar:)
    Esen'ciğim belediyeler hep CHP burada ama anlaşamadıkları şeyler de oluyor böyle.
    Lila'cıım evet o kömür kovası. Sapı yoktu, ben uydurdum:)
    Örgü Çantam'cığım, öyle olacak. Bende çok bit yok ki götürüp satayım:)))
    Daphne'ciğim, kimbilir belki başka fırsatlar doğar. Sanat Sokağı Siteler' de, Emre Ötel'den sağa dönünce kanal boyunda.
    Nihal'ciğim ayni fikirdeyim:)) Kıskandılar beni:)))
    Hepinize mutlu yıllar)

    YanıtlaSil
  21. ülkemiz bu konuda 10 numara.üretene hediye bir duvar veriliyor.ne diyeyim.2012 de tüm bu aptal saptal uygulamaların olmadığı üretene teşvik ve destek verildiği zamanlar yaşayalım.aldıkların çok güzel.güle güle kullan.sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. O zaman belediye size de aynı mekanda bir başka gün aynı şartlarla el emeği ürün pazarı açmalı. bastırın bence. Şiir Hanım imza toplasın. Biz bloggerler de imza toplayalım hatta
    Çok kızdım ayol...

    YanıtlaSil