Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

2 Nisan 2013 Salı

BAL PETEĞİ ÖRME TEKNİĞİM

   Gördüğünüz gibi icat ettiğim örgü tekniğine isim de verdim:)) Elişi dünyasına hayırlı uğurlu olsun:)) O derece şımardım ki, aşama aşama fotoğraflayıp PDF dosya olarak Etsy'de satışa koydum:)) Henüz gören, farkeden yok ama olsun, belki günün birinde biri heves edip alır:)))
   Evdeki bütün artık boncukları kullanmama vesile oldu bu teknik. Hatta yeni boncuklar satınalmayı bile düşünür oldum:)) İşte yeni örneklerim;












              Buna boncuğum yetmedi:))
Bu alttaki örgü tekniğine de Turkish Knot deniyormuş. Banu'cuğum renk renk örüp dükkanına koymuştu.Onu örmeyi de öğrendim. Pek güzel olmadı ama ilk olduğu için aldırmadım.


10 yorum:

  1. harikasın canım ellerine sağlık. süper icat devam etmeli :)

    YanıtlaSil
  2. İnanmıyorum! Birkaç gündür işim aşağıdaki bilezikleri örmek:)) Çok yıllar önce kalın ip ve büyük boncukla epeyce yapmıştım. Geçenlerde elime geçti gözüme çok kaba göründüler,sökeyim bunları diye ayırdım.Nasıl örüldüğünü unutmuşum tabii ama çok zevkli olduğunu hatırlayıp dur bir de ince iple deneyeyim dedim,net var olsun aradım buldum ördüm.Bu defa fena olmadılar. Kalbimiz birmiş Nedret'ciğim:)

    Bal peteği işine bayıldım.Geçen gün yayınladığında yorum yazarken elektrik kesildi,istediğin kadar havanı at diyordum,şimdi de şımar şımarabildiğin kadar diyorum ve de çoğalt.Hatta bizler de bloglarımıza koyup tanıtalım.

    Öpüyorum güzel arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  3. Sen geç kendinle dalganı ama harika olduklarının da farkındasın değil mi? Enfes olmuş her biri...

    YanıtlaSil
  4. Ay o balpeteği nasıl örülüyoooo, sabır istiyorsa hiç öğrenmeyeyim Nedretim... var mı bi yerlerde yapılışı ? Etsy de mi , adres nedüüüür ... Öptüm seniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu'cuğum gmail adresine gönderdim. Kolay gelsin:)) Sana zor gelecek işin alnını karışlarım:))

      Sil
  5. Merhaba Nedret Hn.,

    Etsy de hangi isimle kayıtlısınız. Bakmak istedim ama Zarifce ve Nedret Bahadir olarak aradim bulamadim.

    Harika olmuşlar, ellerinize sağlık, gözlerim bayram etti.

    Candan sevgiler.

    Seda Talaakar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Talaakar, Etsy dükkan adresim; http://www.etsy.com/shop/neduk
      Umarım beğenirsiniz. Sevgiler.

      Sil
  6. Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar:))

    YanıtlaSil
  7. ne harika bir örgü bu tekniğini bilmiyorum ama görüntü muhteşem.tebrik ederim nedret ablacığım her zaman ki gibi harikalar yaratıyorsun.çok ama çok beğendim.

    YanıtlaSil
  8. Elleinize sağlık, pek beğendim ben bunları. Örgü tekniğini bana da e-postayla gönderebilir misin Nedret abla.
    ozlemkan@yahoo.com

    YanıtlaSil